Het kan je niet ontgaan zijn dat Max Verstappen vandaag F1-wereldkampioen is geworden in Abu Dhabi. Hoewel hij trots op het podium een grote beker in de lucht hield, was dit niet de beker voor het F1-kampioenschap. Dit is de beker voor het winnen van de race. De wereldbeker komt pas over een paar dagen.

Protest van Mercedes

De verlate uitreiking van de wereldbeker voor Max Verstappen heeft niets te maken met het protest van Mercedes, dit was vooraf al bepaald. Het F1-team vindt dat er minimaal twee FIA-reglementen zijn overtreden en zal hier nog wel werk van maken. In de studio van Ziggo zijn de tafelgasten het in ieder geval eens: er gaat niets meer aan de uitslag veranderen.

Waarom Max Verstappen nog geen wereldbeker heeft

Op 16 december is de FIA Prize-Giving Ceremony in Parijs. Bij dit evenement zal de wereldbeker officieel aan Max worden overhandigd. De reden dat de FIA een paar dagen later pas de beker overhandigt, is omdat er nog wel altijd kritisch gekeken wordt naar de uitslag. De FIA zal zich dus nog wel over de protesten van Mercedes buigen. De drank tijdens de ceremonie is in ieder geval al afgekocht met 50.000 euro. Je weet wel waar dat bedrag vandaan komt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)