Het gaat Max Verstappen voor de wind. Het hobbyen in de sim gaat lekker, op het werk loopt alles op rolletjes en hij heeft dit jaar weer een thuisrace – al is niet iedereen het eens met de term ‘thuisrace’ – in Zandvoort. En de race in de duinen blijft de komende jaren, maar wat gebeurt er met de F1-race in Zandvoort als Verstappen niet meerijdt?

Die vraag stelt TopGear aan de directeur van het circuit in Zandvoort, Robert van Overdijk. Hij wil eerst de focus leggen op de komende drie edities: ‘Gelukkig loopt het contact met Verstappen tot 2028 en wij hebben nog maar een contract tot 2025, dus we hoeven ons daar de komende jaren geen zorgen om te maken.’

Later gaat Zandvoort kijken naar het behoud van de F1-race

Na 2025 moet blijken of de F1 nog steeds naar Zandvoort komt. ‘Dan is er denk ik tijd genoeg om te kijken. Dan heb je nog steeds een aantal jaren tot 2028, dus de komende jaren hoeven we daar niet over na te denken’, vult Van Overdijk aan. Eerder liet de directeur van het circuit al aan TopGear weten dat het circuit in Zandvoort ‘totaal niet afhankelijk’ is van de F1-race.

De circuitdirecteur geeft niet de indruk dat het een absolute noodzaak is om de F1-race in Zandvoort te behouden als Verstappen niet meer meerijdt. Daardoor ligt de bal bij degenen die de F1-kalender maken, de leden van het Formula One Management. Als zij besluiten om meer straatraces en/of races in andere continenten te houden, is de kans aanwezig dat Nederland weer van de kalender gaat. Tenzij er een roulatiesysteem komt, waar Van Overdijk naar verwijst in het bericht hieronder.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie