De meest realistische game die je kunt spelen met een virtual-reality bril is een racegame. Bij andere games heb je altijd een controller in je handen en voel je bijvoorbeeld niet echt het object dat je beet hebt. Bij een VR-racegame voel je echt de stoel, trap je echt op pedalen en heb je een echt stuur beet. En daarom was het zo jammer dat er op de oude VR-bril van PlayStation weinig écht goede racegames te spelen waren. De nieuwe PlayStation VR2 en Gran Turismo 7 gaan daar verandering in brengen, zo lijkt het.

Volgende maand moet de tweede VR-bril voor de PlayStation uitkomen. Niet alleen is de bril een stuk eenvoudiger aan te sluiten op de PlayStation, de resolutie is hoger, de controllers zijn beter en hij heeft eye-tracking. Zeg maar gewoon: alles is beter. Bovendien zijn er bij de lancering van de PS VR2 gelijk 30 titels beschikbaar. Voor Gran Turismo 7 komt er een update waarmee je de volledige game (behalve split-screen) in VR kunt spelen.

De televisie kan wel weg, alles kan in VR

Bij de oude bril was er alleen een suffe VR-modus in Gran Turismo Sport waar je loos rondjes kon rijden. Nu kun je dus ook online spelen of de single player-modus helemaal met de VR-bril spelen. Als Gran Turismo 7 het enige spel is dat je speelt, kun je de televisie dus wel wegdoen. We durven wel te zeggen dat we heel erg uitkijken naar de lancering van de PS VR2. En ook vanwege alle andere titels zoals No Man’s Sky, Horizon, Citires VR of Tetris Effect (ja echt, Tetris).

PS VR2 bril

GT7 in VR maakt optimaal gebruik van de volgende generatie functies van PS VR2. Met eye-tracking en foveated rendering ervaren spelers verbluffende visuele getrouwheid tijdens het racen in een van de 450+ auto’s. Hoewel races voor twee spelers op gesplitst scherm niet worden ondersteund in VR, zijn alle andere races, inclusief online races, wel beschikbaar. Van de Nürburgring tot Tsukuba, circuits kunnen precies zo worden ervaren als in het echt’, schrijft PlayStation.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear