Met flink wat gejoel en gejuich ontvingen we het nieuws dat Gran Turismo en Ferrari eindelijk samen een conceptauto gaan maken. Nog geen week later zien we de Ferrari Vision Gran Turismo in vol ornaat. Tot onze vreugde is de virtuele Ferrari een samenvoeging van het verleden, heden en zeker de toekomst. Oh, en hij krijgt de V6 van de Ferrari 499P Le Mans-racer.

Ferrari liet top-ontwerper Flavio Manzoni los op het design van de conceptauto. Daarbij kreeg hij als opdracht om de prototypes uit de jaren ’60 en ’70 mee te nemen in het ontwerp. Het verleden komt ook terug in de sticker op de flank met nummer 75. Die zit er omdat het 75 jaar geleden is dat Ferrari haar eerste raceauto bouwde, de 125 S.

Specificaties van de Ferrari Vision Gran Turismo

Maar ook de nieuwste Ferrari-racer zit verwerkt in de Ferrari Vision Gran Turismo. De achterkant is bijvoorbeeld gevormd naar die van de 499P. Dat moeten we met name terugzien in de diffuser en achtervleugel. Alles bij elkaar ziet deze Ferrari er, zoals alle Vision GT’s, nogal futuristisch uit. En dat zijn de specs en prestaties ook.

Op je spelcomputer rijd je straks met de bekende ‘piccolo V12′, de 3,0-liter V6. Die motor ken je van de 296 en komt ook in de 499P. Daarnaast krijgt de Ferrari Vision Gran Turismo drie elektromotoren voor een totaalvermogen van 1.356 pk. De motor jankt door tot 9.000 tpm, van 0 naar 100 gaat hij binnen twee seconden en de top ligt op 350 km/u. Vanaf 23 december kun je met hem racen in Gran Turismo 7.

Reacties

  • Ron heeft op 28 november 2022 geschreven:

    Bla bla nep troep

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear