Fijn nieuws van het TopGear tv-front! Chris Evans krijgt er, naast de even onontkoombare als onmisbare Stig, een co-presentator bij: niemand minder dan Matt LeBlanc!

Je zult je Matt ongetwijfeld het best herinneren als de vrij onnavolgbare Joey Tribbiani uit de hitserie Friends, maar ook als fervent TopGear-kijker kan hij geen vreemde voor je zijn. Het absolute baanrecord van de Star In A Reasonably Priced Car staat met 1:42,1 seconden in onze Kia Cee’d nog altijd op zijn naam. In het daaropvolgende seizoen reed hij de Cee’d tegen diens voorganger, liet hij The Stig zien hoe je een McLaren MP4-12C het best mishandelt en presenteerde hij eenmalig de spin-off TopGear – The Races.

‘Als autofanaat en enorme fan van de show ben ik vereerd en razendenthousiast dat ik deel mag uitmaken van het nieuwe hoofdstuk van dit iconische programma’, laat Matt weten.

Chris Evans voegt daaraan toe: ‘Matt is al een leven lang petrolhead en ik ben dolblij dat hij TopGear komt versterken. Onze idiootste autofantasiën op tv te mogen laten uitkomen is een droombaan, en we gaan ongetwijfeld een paar krankzinnige ideeën voor roadtrips bedenken. We kunnen nauwelijks wachten om straks, in mei, te laten zien wat we zoal hebben uitgespookt.’

Wij ook niet. Namens TopGear Nederland: welkom!

Overigens zegt de BBC tussen neus en lippen door binnenkort met nieuws te komen over andere personen die het team komen versterken. Spannend: we houden je op de hoogte!

Reacties

Meer van TopGear