Aanstaande zondag gaan we dwars in TopGear aflevering 5 – en niet zo’n beetje ook. Kan ook nauwelijks anders, als je Chris ‘Overstuur’ Harris combineert met een auto die als het even kan geen meter normaal vooruit rijdt: de BMW M2. Voor onweerlegbaar bewijs van de ongekende hoeveelheid pret per kilometer geven we hem de gepatenteerde TopGear Funometer 3000 mee.

Rory in de Jaguar F-type SVR

Daarnaast volgt Rory Reid de voetsporen van de legendarische Jaguar-coureur Norman Dewis. Deze beste man kreeg in 1961 van zijn werkgever de allereerste Jaguar E-type mee, met het verzoek hem even naar Genève te rijden, zodat de auto daar onthuld kon worden. ‘Oh Norman: één dingetje – hij moet er wel morgenochtend zijn. Maar maak je geen zorgen: je hebt de hele nacht nog om te rijden.’ Dat moest Rory dan ook maar eens doen – in een gloednieuwe Jaguar F-type SVR.

Ouwe Rolls vs nieuwe Rolls

De Uitdaging is een luxe-editie: kan de nieuwe Rolls-Royce Dawn je onderdompelen in dezelfde luxe die een van zijn voorgangers, de Corniche uit 1976, de wereld deed veroveren? Chris Evans en Matt LeBlanc trekken naar Dingle, aan de west-Ierse kust, om dat uit te zoeken.

De BB’ers (Bekende Britten) die zich mogen vergrijpen aan de Mini en de modder zijn actrice Jennifer Saunders en topkok Paul Hollywood. Dus klik lekker door de plaatjes van TopGear aflevering 5 en stem zondagavond om 21.00 uur af op BBC2 voor een ouderwets dwarse aflevering van TopGear! Voorproefje? Check de video.

Preview van Topgear aflevering 5

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)