Toeval bestaat niet. Vanochtend plaatsten we nog een video van ‘de krachtigste driecilinder van dit moment‘ met de kanttekening dat de Gemera eigenlijk die titel verdient, maar dat die nog niet in actie is gekomen. En twee uurtjes later komt Koenigsegg ineens met de onderstaande video.

Jazeker, eindelijk mogen we het geluid van de Koenigsegg Gemera horen. Voor wie het vergeten was: de vierzitter haalt een deel van zijn vermogen uit een driecilinder met 600 pk en 600 Nm. Elektropower tilt het totaal naar 1.730 pk en 3.500 Nm.

De motorinhoud van 2,0 liter is niet alleen heel fors voor een driecilinder, de Tiny Friendly Giant (zoals het merk de motor noemt) gebruikt Freevalve-techniek. Dit betekent dat de motor geen nokkenassen en geen distributieriem of -ketting heeft. We hebben eerder een uitleg over de Freevalve geschreven.

Goed, de Gemera dus. Christian von Koenigsegg toont je het eerste prototype om je een voorproefje te geven van de motor. Zowel de motor als de uitlaat moeten nog worden afgesteld en de motor loopt nog laag in de toeren. Benieuwd hoe een driecilinder met 600 pk klinkt? Luister het in de onderstaande video.

Reacties

  • Dun Daaf heeft op 4 april 2022 geschreven:

    Komt wel dichtbij zo…. Ik heb ook een 3-cylinder!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)