Je kent het XX-programma van Ferrari wel: hier ontstaan de hardste, minst straatlegale Ferrari’s ooit gemaakt. Tot nu toe hadden we de FXX, 599 XX (en Evoluzione) en FXXK. Nu is er een nieuwe telg in de vorm van de SF90 XX – en die heeft wél een kenteken. Dus wanneer Ferrari ons uitnodigt om met de Ferrari SF90 XX Stradale te rijden, dan doen we dat natuurlijk op het testcircuit Fiorano.

Voor we instappen vertelt testcoureur door Raffaele de Simone ons over de auto. Hij gaat later die dag proberen om het ronderecord op Fiorano (voor gehomologeerde straatauto’s) te verbeteren. Hierna is het tijd om achter het stuur van de Ferrari SF90 XX te kruipen en Fiorano te trotseren. Zoals je verwacht van een 1.030 pk sterke Ferrari, rijdt ie magnifiek.

Na onze rondjes stapt De Simone in. De testcoureur doet er in zijn snelste rondje 1 minuut en 17,309 seconden over. Daarmee is hij 1,4 seconde sneller dan het vorige record dat op naam stond van de SF90 Stradale met Assetto Fiorano-pakket. Nog meer vergelijkingsmateriaal? De LaFerrari doet 1 minuut en 19,7 seconden over een rondje op het testcircuit. Bekijk de beelden hier beneden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)