De grote YouTube-kanalen rondom de Nürburgring zie je tegenwoordig bijna geen echte crashes meer delen – dat wil de Nürburgring liever niet. Toevallige voorbijgangers zijn echter nog altijd vrij om te delen wat ze willen. De filmer van de onderstaande video testte toevallig zijn slowmotion-functie toen deze Nederlandse Audi RS 3 langskwam.

De crash gebeurt bij de Wipperman-bocht. Deze is onderdeel van een snel maar verraderlijk stuk van de Nürburgring Nordschleife. De snelste lijn voor de Wipperman-bocht loopt een groot deel over de kerbstenen, waardoor je hem als het ware afsnijdt. Dit afsnijden wordt ook wel de Wipperman-challenge genoemd.

Deze Audi RS 3 lijkt voor de bocht al last te hebben van overstuur – volgens de haters heel onkarakteristiek voor de RS. Wellicht een geval te laat remmen en dan abrupt insturen – dat is lastig in te schatten. Het resultaat is dat de Audi RS 3 tegen de vangrail aankomt. Hopelijk valt de schade aan de Audi mee.

Reacties

  • Jur heeft op 15 maart 2022 geschreven:

    Zag deze gisteren ook bij Autostrada.TV op de site. Anderzijds zie ik toch ook wel vaak filmpjes van TopGear later verschijnen op Autostrada

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)