Het hoogtepunt van de technologische vooruitgang bij Volkswagen is niet de Phaeton of de nieuwe lijn elektrische voertuigen. Nee, het is het idee om de hendel voor de kofferklep in het VW-logo te verstoppen. En later ook de achteruitrijcamera, die onder het logo vandaan piepte. BMW doet nu iets soortgelijks bij de nieuwe iX. In het logo voorop én achterop zit iets verstopt.

Bij de nieuwe BMW iX zit de sproeier van de achteruitrijcamera verstopt in het logo. De propeller (die dus eigenlijk geen propeller is) komt naar buiten en geeft de lens een kleine douchebeurt. Het lijkt alsof de sproeier net niet goed afgesteld staat en tegen de kofferklep spuit, maar het gaat goed. Wij moesten ook goed kijken, maar de camera zit dan weer verstopt in de zwarte band van het BMW-logo.

Voor een instructievideo legde BMW de verborgen sproeier in de achterklep vast, net als de vulopening onder het logo in de klep aan de voorkant. De camera in de neus krijgt ook een sproeier, maar die zit tussen de nieren verstopt. BMW noemt de verstopte foefjes Shy Tech, wat zich laat vertalen naar Verlegen Technologie. Hopelijk vinden ze het niet erg om nu zo in de spotlight te staan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)