Elke supercarfabrikant lijkt als doel te hebben om de snelste te zijn. In principe een nobel streven, maar als er 100 fabrikanten zijn, heb je altijd te maken met 99 die níet de snelste zijn. Hennie Huisman wist het perfect te verwoorden: er kan maar één de winnaar zijn. En dat is voor vandaag niemand minder dan Rimac Automobili. De auto in kwestie is de Rimac Nevera R en nog nooit is een auto sneller op het gebied van acceleratie.

Prestaties Rimac Nevera R

Nu is dat niet direct een verrassing, want de Kroatische supercarfabrikant bouwt enkel supersnelle auto’s. We beginnen maar meteen met de cijfers, want daarom klikte je op dit artikel. De Rimac Nevera R accelereert van 0-100 km/u in slecht 1,74 seconden. Juist, die zin lezen duurt langer dan naar de 100 km/u sprinten. Daar houdt het overigens niet op, want de 0-200 km/u is in slechts 4,38 seconden achter de rug.

Rimac Nevera R groen voorzijde schuin hoog

Maar het wordt nog indrukwekkender, want van 0-300 km/u neemt slecht 8,23 seconden in beslag. Je moet je voorstellen dat je in Duitsland nog voor het einde van in de invoegstrook na een korte plaspauze al op de 300 zit. Er zijn nog altijd gewone auto’s die tijd nodig hebben om de 100 te halen. Dan is het accelereren nog niet afgelopen. Op een leeg stukje Autobahn is het mogelijk 412 km/u te halen.

Hoeveel vermogen heeft ‘ie dan eigenlijk?

De Rimac Nevera dankt zijn snelheidspotentieel aan de vier elektromotoren die gezamenlijk 2.107 pk leveren. Ondanks dat de Rimac Nevera R de snelst accelererende auto ooit is, is de auto zeker geen one trick pony. Volgens Mate Rimac (de oprichter) is de huidige Rimac Nevera een luxe, comfortabele GT en dit een volbloed rijdersauto.

Rimac Nevera R interieur

Dat kun je ook wel zien aan de extra aerodynamische koolstofvezel attributen, waarvan de spoiler de meest opvallende is. Daarnaast heeft de Rimac Neverar R een stevig aangezette splitter en enorme diffuser. Standaard krijg je Michelin Cup 2-semislick-banden. Ook zijn er nog betere keramische remmen gemonteerd. Tenslotte is het AWD-systeem van opnieuw gekalibreerd om met de betere grip overweg te kunnen.

Reacties

  • Robby robke heeft op 20 augustus 2024 geschreven:

    Doe jullie research….
    https://autorevue.at/blog/schnellster-vw-golf
    Golf 2 in 1.6s om van 0 naar 100 per uur te gaan…
    Ok custom made maar wel street legal.

    Reageer
  • Richsnoeker heeft op 20 augustus 2024 geschreven:

    De straling binnen de kooi van faraday sloopt lichaam

    • Erik heeft op 20 augustus 2024 geschreven:

      Hoezo. Welke frequenties dan en met welk vermogen?
      En een kooi van Faraday is rondom dicht, nog geen millimeter kiertje. Alleen de ramen voorkomen dit

      Reageer
    Reageer
  • Ronnie heeft op 20 augustus 2024 geschreven:

    Mooi, 30 km vol gas en naar het laadstation.

    • Michael. heeft op 20 augustus 2024 geschreven:

      Net als een Bugatti dus. Binnen 10 minuten de tank leeg.

      Reageer
    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)