Voor sommige beroepsgroepen bestaat de mogelijkheid dat andere mensen het niet met je eens zijn. President, dictator, nachtapotheker of coach van een Spaanse middenmotor. In dat geval wil je een auto die snel van zijn plaats komt en het liefst ook kogelwerend is. In dat geval is het goed om te weten dat er nu een gepantserde Lucid Air is. Deze beschermt je tegen een kogelregen én kan snel accelereren.

De auto is niet het product van Lucid zelf, maar van de U.S. Armor Group. Deze toko specialiseert zich in het bepantseren van auto’s, maar dat had je misschien al geraden. De afgelopen tijd hebben ze zich beziggehouden met de Lucid Air Sapphire. Dit is een Tesla Model S-concurrent voor mensen die pertinent géén Tesla willen, of een andere elektrische auto van de gevestigde orde.

Snelste kogelwerende auto ter wereld is snel

Om je uit een Tesla te lokken, heeft Lucid de Sapphire. Om even een idee te geven van het prestatiepotentieel: de drie motoren leveren samen 1.234 pk en drijven zowel de voor- als achterwielen aan. Hierdoor sprint je 1,89 seconden naar de 100 km/u. Jazeker, je kan met dit apparaat gewoon Bugatti’s (even) achter je houden. De gepantserde versie moet nauwelijks sneller zijn.

gepantserde Lucid Air Sapphire (2024) zwart linksachter schuin

De topsnelheid van de Air Sapphire is begrensd op een heel keurige 330 km/u. Alles daarboven is natuurlijk uitsloverij en alles daaronder is povertjes. De range bedraagt 687 kilometer. Althans, dat geldt voor de standaarduitvoering. De Lucid Air Sapphire van de U.S. Armor Group zal ietsje trager zijn. De bepantsering is namelijk niet alleen heel erg sterk, maar ook heel erg zwaar.

Nauwelijks extra gewicht

Nu is het effect wel heel erg beperkt. U.S. Armor Group meldt dat ze gebruik maken van lichtgewicht ruiten en dat de pantserplaten sterker en lichter zijn dan gewoonlijk. In totaal weegt de gepantserde Lucid Air Sapphire slechts 140 kilo meer dan de nieuwste BMW M5. Nu is dat een vrij zware auto, maar zo gek is de vergelijking niet. De Lucid Air ongeveer van hetzelfde formaat, actief in dezelfde klasse én ook voorzien van een sportieve inslag.

gepantserde Lucid Air Sapphire (2024) zwart zijkant deuren open

Lees ook: Met deze EV kun je gestrande Tesla’s op weg helpen

Het is nu wel mogelijk om het geschut van een .44 Magnum te kunnen weren. Mocht dat niet voldoende zijn, kun je enkele opties aanvinken. Zo is het mogelijk om zwaardere bepantsering toe te passen, waardoor de auto ook beschermd is tegen zwaar geschut zoals explosieven en granaten. Ook elektrische deurhendels, pepperspray en bescherming tegen giftige gassen zijn mogelijk. Mocht je de aanval willen openen op het rapaille, zijn er ook ‘poorten’ waardoor je veilig met een pistool kunt terugschieten.

Reacties

  • Dave heeft op 28 augustus 2024 geschreven:

    “Spaanse middenmotor” sluit wel aan bij het recente artikel over ‘rontondes’, maar in dit geval mag de laatste klinker toch écht een ‘e’ zijn.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)