Trailer gezien? Mooi. Forza Horizon 3 is dé titel voor Xbox One waar je als autoliefhebber naar uit moet kijken. Het duurt nog even voordat de racegame er is. Maar waar kijken we eigenlijk naar uit? Dit zijn de 10 feiten die we nu weten, naast dat de game op 27 september uitkomt.

01. Forza Bush Bash

Ja, eigenlijk hadden ze deze game gewoon Forza Bush Bash moeten noemen, de alliteratie Aussie slang voor een race door de Australische bush. Toch hebben ze er daar bij Playground Games voor gekozen om de titel Horizon 3 te noemen, ook prima. In elk geval gaat Forza dit keer naar Australië en mogen we rond gaan scheuren tussen de boomers. Wat dat zijn mag je zelf Googelen.

02. Twee keer zo groot

Forza Horizon 2 presenteerde al een riante speeltuin om los te gaan met allerlei hardrijdend speelgoed. Horizon 3 doet daar nog even een schepje bovenop door de speelwereld te te verdubbelen. Niet vergroten. Verdubbelen. Gebruik dus een navigatie anders zien we je nooit meer terug.

03. 350 modellen om mee los te gaan

Ook qua inhoud gaat Horizon 3 er flink op vooruit, zo waren er in de voorganger nog 200 auto’s om mee los te gaan en mogen we er nu kiezen uit 350. Je moet natuurlijk wel een keuze hebben als je door de outback of langs hagelwitte stranden wilt scheuren. Zoals we al in de trailer zagen hebben we de Lamborghini Centenario tot onze beschikking, maar ook de fonkelnieuwe Ford Raptor. Uiteraard ontbreekt de Ariel Nomad niet in een landschap als deze, en wordt vergezeld door allerlei andere buggy’s zoals de Penhall Cholla. Alles gaan opnoemen is ons teveel werk.

04. Kijk niet alleen naar de weg

Ja, oke je rij-instructeur zou boos worden als hij dit zag staan maar geloof ons. De luchtstreken zijn namelijk erg mooi om te zien, niet alleen in het echte Australië. De makers hebben namelijk zelf een 12K HDR camera rig gebouwd en in bijzonder hoge resolutie plaatjes en een timelapse geschoten. Het resultaat zit in Forza Horizon 3. In de trailer kun je er al een glimp van opvangen.

05. Listen to me, mate

De naam Horizon komt niet van die mooie luchten, maar van het festival Horizon. Hier komen de mooiste auto’s en beste coureurs om met elkaar uit te vechten wie de beste is. In de vorige twee delen was je slechts een deelnemer, maar dit keer is de organisatie in handen van jou. Jij bepaalt wat voor evenementen er plaatsvinden, waar het festival zich naartoe uitbreid, wat voor muziek er draait en nog veel meer. Doe je dat voor de lol? Nee, natuurlijk niet. De bedoeling is zoveel mogelijk zieltjes winnen en het grootste festival in de wereld worden. Grootheidswaanzin vereist.

06. De Horizon blauwdrukken

De bovengenoemde evenementen kunnen gewoon standaard zijn, maar als je echt hardcore bent ga je natuurlijk je eigen hersenspinsels werkelijkheid laten worden. Je kunt uitkiezen waar je gaat racen, wat de regels zijn, welke auto’s worden toegelaten, welke weersomstandigheden op de achtergrond meespelen en ga zo maar door. Je zou bijna denken dat we hier een promotiepraatje zitten te houden. Wel heel tof.

07. Drivatars

Nee, dit zijn niet die blauwe mannetjes van James Cameron in een auto. Drivatars zijn goede coureurs die jij het liefst bij je festival hebt, om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. De een is beter dan de ander en jij wilt natuurlijk de beste hebben. Je vrienden online willen dat ook, dus ontstaat er een competitie onderling wie de beste Drivatars krijgt. Je hebt maar een beperkt aantal plekken beschikbaar en je moet ze verslaan in een race om aan te nemen, genoeg uitdaging dus. Drivatars ontslaan voor een betere kan natuurlijk ook.

08. What Do You Mean of Raining Blood?

Een festival is natuurlijk geen festival zonder muziek en als hoofd van het Horizon Festival ben je dus ook wat dat betreft de keuzeheer. What Do You Mean van Justin Bieber of Raining Blood van Slayer? De keuze is volledig aan jou. Een paar uurtjes techno beuken met Joris Voorn, in de zon aan het strand is ook geen slechte optie.

09. Elkaar sarren in de Storefront

Natuurlijk hartstikke leuke zo’n solo-avontuur, maar wat is er nou leuker dan anderen zien kwijlen bij je eigen auto? In de Storefront kun je dit uitgebreid doen. De auto’s zijn natuurlijk naar hartenlust aanpasbaar met allerlei lakwerkjes, bandjes, body-kits en noem maar op. Mocht je van een auto af willen of er eentje graag kopen? Dat kan ook hier op de veiling. Klinkt bijna leuker dan de echte wereld dit, of niet?

10. Lekker met z’n allen

Naast elkaar een beetje op zitten geilen met de mooiste auto’s, kun je de hele wereld ook samen verkennen. Dit gaat allemaal moeiteloos in elkaar over en geeft je de mogelijkheid met maximaal vier spelers tegelijk allerlei evenementen te voltooien. Een beetje rondrijden en van het landschap genieten kan natuurlijk ook. Hadden we al verteld dat dit cross-platform is tussen Xbox One en PC? Nee? Nou ja, goed wij weten wat we in de donkere herfstmaandjes gaan spelen. Bring it on.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear