Hoewel de regels voor MMBS (motorrijtuig met beperkte snelheid) vier jaar geleden flink zijn aangescherpt, zijn ze nog altijd zeer populair in de agrarische contreien. De personenauto’s zijn teruggevoerd in snelheid door de derde tot en met de zesde versnelling onklaar te maken en mogen al door een 16- of 17-jarige met een T-rijbewijs gereden worden.

Volgens Boerderij.nl kunnen er geen nieuwe MMBS’s meer bij komen, maar mogen de bestaande voertuigen blijven rijden. De verzekering is wel flink hoger dan die van een brommobiel. Het gebeurt meer dan eens dat de snelheidsbegrenzer, vaak niet meer dan een lasje in het schakelpatroon, onklaar wordt gemaakt.

Zoals bij deze Volkswagen Caddy, die volgens de regels maar 25 km/u mag en kan rijden. De 17-jarige bestuurder werd in het plaatsje Elburg door de politie gesnapt met een snelheid van 117 km/u. De politie legde beslag op de veins-MMBS en waarschijnlijk krijgt de Caddy een enkeltje naar de sloop. De bestuurder hangt een boete boven het hoofd.

‘Het stikt er in ons gebied van. Ik denk dat we een keer in de drie weken wel zo’n voertuig bij het bureau hebben staan’, meldt Marcel ten Voorde, hoofdagent team Veluwe-Noord aan De Gelderlander.

17-jarige gepakt met 117 km/u in MMBS

Hoofdfoto: Peter Stoffels

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)