De Pan-Amerikaanse weg loopt van Fairbanks in Alaska tot Vuurland in Argentinië. Niet iedereen is het eens over hoe lang de weg precies is; de schattingen lopen uiteen van 25.000 tot 50.000 kilometer. Waar in ieder geval alle automerken het over eens zijn, is dat het een perfecte naam is voor een speciale uitvoering. Zo gebruikt Mercedes de naam voor hun grilles en Porsche voor een conceptauto. Volkswagen dumpt voor hun kleinste bedrijfsauto nu de naam ‘Alltrack’ en komt met de Volkswagen Caddy Panamericana.

De offroad-behandeling van de Volkswagen Caddy Panamericana is volgens het boekje: zwarte beschermers langs de wielkasten, zwarte bumpers en zwarte stootstrips op de zijkant. Voorop en onderop zit een beetje bodemplaatbescherming en zo hier en daar zijn Panamericana-stickers aangebracht. Over meer rijhoogte lezen we niets; vooral offroad-looks dus. De nieuwe versie is leverbaar als bedrijfsbusje of als personenbusje.

Motoren Volkswagen Caddy Panamericana

Ondanks het offroad-uiterlijk is de nieuwkomer ook gewoon als voorwielaandrijver leverbaar. Vierwielaandrijving is wel mogelijk. Volkswagen legt een 1.5 TSI of een 2.0 TDI in de Caddy. Alleen de versie met de korte wielbasis is te bestellen als offroader. Of de opgestoerde Caddy naar Nederland komt, is nog niet bekend. Niet alle offroadversies van bestaande VW-modellen komen naar Nederland; zo is de Volkswagen Golf Alltrack hier niet verkrijgbaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)