Carmageddon is typisch zo’n spel waarvan je anno 2021 geen vervolg meer zou verwachten. Net iets te veel mensen zouden aanstoot nemen aan het hersenloos neermaaien van onschuldige mensen, gokken we. Maar wat nou als je de mensen (en koeien!) vervangt door zombies? Kijk, dan is er ineens geen probleem meer. En op die manier kun je nu aan de slag met Carmageddon – de oude game komt terug als modus in Wreckfest.

Het racespel voor de slooplustigen was in mei van dit jaar gratis te downloaden op de PlayStation 4, dus met een beetje geluk kun je gratis met Carmageddon aan de slag. De makers van Wreckfest importeerden de twee originele kaarten Bleak City en Devil’s Canyon in al hun pixelige fijnheid uit Carmageddon. Het doel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen in de gamemodus voordat de tijd op is. Hoe je die punten verzamelt, kun je zelf wel invullen.

Waar gaat het over?

Niet iedereen die oud genoeg is om te gamen, zal snappen waar we het in hemelsnaam over hebben. Carmageddon was een spel dat in 1997 uitkwam voor de pc (ook nog op MS-DOS, nota bene). De makers wilden een Mad Max-game maken, maar konden er niet achter komen wie de rechten bezat. Ze voegden voetgangers toe en de game was geboren.

Was er niet al een nieuwe game?

Juist: in 2015 kwam Carmageddon Reincarnation uit. Die game, inclusief het hersenloos neermaaien van echte mensen, is nu nog gewoon te krijgen als Carmageddon Max Damage. De trailer ziet er ook wel geinig uit, dus als de update van Wreckfest smaakt naar meer, dan weet je waar je moet zijn.

Carmageddon keert terug in Wreckfest

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)