De nieuwe Pokémon, Horizon Forbidden West én een nieuwe God of War. Volgend jaar wordt sowieso een goed jaar voor games, dat durven we alvast te zeggen. En gelukkig verschijnen de games ook nog op de oude generatie consoles, aangezien de nieuw nog altijd lastig te krijgen zijn. Qua racegames voor 2022 zit het wel snor. Zo staat er eindelijk een nieuwe Gran Turismo op de planning en komt er zowaar een nieuwe Test Drive Unlimited. Helaas heeft het er alle schijn van dat een nieuwe Need for Speed in 2022 niet op de planning staat. Hieronder zie je een lijstje van de racegames van 2022 zoals ze tot nu toe bekend zijn.

Grid Legends (25 februari 2022)

Komt uit op: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC Grid Legends moet de grootste Grid ooit worden. Een groot onderdeel is een verhaallijn met echte acteurs, met onder meer Ncuti Gatwa van de Netflix-serie Sex Education. De makers gebruikten dezelfde techniek als Mandalorian om te filmen met groene schermen, zo meldt de ontwikkelaar trots. De acteurs lijken echt naast een auto te staan, maar in werkelijkheid staan ze in een studio. Hopelijk zijn de tussenfilmpjes net zo quasi-tenenkrommend als die van Need for Speed.

Gran Turismo 7 (4 maart 2022)

Komt uit op: PS4, PS5 Wordt dit dé racegame van 2022? Laten we het hopen. De makers hebben goed geluisterd naar de fans en hebben de richting van de game iets veranderd. Er zitten weer meer auto’s in het spel, een hoop circuits en je kunt de auto’s beter naar je eigen smaak aanpassen. Bekijk hier een trailer.

Chocobo GP (10 maart 2022)

Komt uit op: Nintendo Switch Chocobo GP is een kartgame voor op de Nintendo Switch. Misschien niet dé racegame van 2022, maar het kan best een goede aanvulling zijn voor wie de banen van Mario Kart inmiddels wel uit z’n hoofd kent. Het is bij dit soort games altijd even afwachten of ze kunnen tippen aan de game van de loodgieter – al helemaal als het op hetzelfde platform is.

F1 2022 (juli 2022)

Komt uit op: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC Over de nieuwe F1-game is nog niet veel bekend, maar eigenlijk valt het allemaal wel redelijk in te vullen. F1 2022  zal een doorontwikkeling zijn van de game van dit jaar. Verwacht een iets meer gepolijste gameplay, een uitgebreider verhaal en waarschijnlijk wat extra historische F1-auto’s. Meestal komt de game ergens in juli uit.

Saints Row (23 augustus 2022)

Komt uit op: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC Vooruit, dit is geen racegame voor 2022 in de meest letterlijke zin, maar er zitten wel genoeg voertuigen in dit spel. Saints Row is een soort mix tussen de serie Narco’s en GTA, maar dan verteld door een fantasievolle kleuter die papa’s voorraad Red Bull heeft gevonden.

Test Drive Unlimited: Solar Crown (september 2022)

Komt uit op: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PC Dit is een racegame voor 2022 waar we heel erg naar uitkijken. Een open-wereldgame om met vrienden doorheen te boenderen. Een soort Forza Horizon, maar dan ook voor andere consoles. Bovendien hebben ze Hong Kong één op één nagebouwd voor het spel – dat zeggen ze tenminste. Het probleem is dat het tussen kleine teasers telkens zolang stil blijft bij ontwikkelaar Nacon. Hopelijk hebben ze niet teveel hooi op de vork genomen. En ach, september duurt nog wel eventjes.

Kartrider: Drift  (ergens in 2022)

Komt uit op: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC Vergeef ons als we niet heel enthousiast reageren op de zoveelste arcade-kartgame. Vaak zijn het halfbakken klonen van de eerdergenoemde racegame van de man met de snor en de rode pet. Wat wel leuk is, is dat KartRider gratis te downloaden moet zijn. Waarschijnlijk verdienen de makers dan aan mooie outfitjes en nieuwe karts voor de spelers. Zou nog best weleens een slimme zet kunnen zijn van de ontwikkelaar. Hij moet ergens in 2022 uitkomen.

Redout 2 (ergens in 2022)

Komt uit op: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PC Deze is voor wie nostalgisch terugkijkt naar games zoals F Zero en WipEout. De makers noemen het zelf ‘anti-gravity racing’, wat neerkomt op racen met vliegende dingen. Een soort kartgame, maar dan ongetwijfeld een stuk frustrerender. Hoe stevig zijn de controllers van de nieuwste consoles?

Dakar Desert Rally (ergens in 2022)

Komt uit op: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC Meer dan dertig proeven uit de echte Dakar Rally van 2020 en 2021. Je kunt deze zandbakgame spelen met je vrienden online of gewoon in de single player.

Racegames voor 2022 die we graag willen zien

Hoewel Need for Speed nooit een spel is voor de diehard-liefhebbers, blijft het een vermakelijke reeks. Een kleine verrassing zou nooit ongewenst zijn. Daarnaast achten we de kans niet heel groot dat er een nieuwe Forza Motorsport komt in 2022, maar we houden lichte hoop. We hopen ook al jaren op een volledig nieuwe Mario Kart, maar waarschijnlijk moet je je gaan vermaken met de andere karting-games van hierboven. We hebben tevens contact gezocht met de makers achter Everywheremaar ook dat lijkt voorlopig niet te gaan gebeuren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)