Het zal je vast ontgaan zijn. Eh, niet ontgaan zijn. Er is een soort van nieuwe Bentley Bentayga. De neus werd strakgetrokken en Bentley monteerde de spitse achterlichten van de Continental op de kofferklep. Op de eerste foto’s leek het niet de meest geslaagde facelift, maar nadat we hem in het echt hebben gezien, moeten we zeggen dat we er wat meer aan gewend zijn. Nog altijd niet ‘s werelds mooiste SUV, maar het heeft wel iets aparts – en is dat niet waar je naar op zoek bent als je zo’n drie ton gaat uitgeven?

Vanwege een embargo mogen we nog niet zeggen hoe de vernieuwde Bentley rijdt en ook niet of hij wat extra geluid kan gebruiken, maar we kunnen je nu wel vertellen dat er extra geluid te regelen valt. De Engelse autobouwer biedt nu een Akrapovic-uitlaat voor de Bentley Bentayga aan. De Bentayga V8 gebruikt de 4,0-liter achtcilinder uit de Audi RS 6, dus je kunt zelf wel inschatten of je daar meer of minder van wilt horen.

‘De centrale demper is vervangen door rechte pijpen’, meldt Bentley trots over de Akrapovic-uitlaat voor de Bentayga. Het geluid zou karaktervoller moeten zijn. De Sloveense uitlaatboer maakte eerder een uitlaat voor de W12-versie van de Bentayga. Dit is de eerste keer dat de Bentayga V8 een Akra krijgt. De vraag is alleen of je zo’n Bentayga koopt om er herrie mee te maken. Of wil je er juist in alle rust je kilometers mee draaien? Voor die gelegenheid biedt Bentley nu een dakkoffer en nog wat spulletjes aan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)