De 2,9-liter V6 met 510 pk is onverslaanbaar op de Nürburgring. Zowel de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio als de Giulia Quadrifolgio hebben een Nürburgring-record op zak. Om dat te vieren komt Alfa Romeo met de NRING-uitvoeringen van beide modellen. Van zowel de sedan als de SUV komen slechts 108 exemplaren, bestemd voor de meest loyale klanten. Dit duo zou elke oprit prachtig sieren.

Vanbuiten herken je de NRING-uitvoeringen aan de kleur Grigio Circuito (circuit grijs) en de keramische remschijven. Het embleem, de inleg van de zijskirts en de buitenspiegels zijn van koolstofvezel. De Giulia krijgt zelfs een naakt koolstofvezel dak (hallo, M3?).

En met een naam als Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio NRING lijkt het merk zelfs de titel voor langste naam van de Porsche Panamera Sport Turismo af te willen pakken. Vanbinnen hebben de speciaaltjes koolstofvezel stoelen met rode stiksels. Op het dashboard zie je welk nummer van de 108 je hebt.

Motorisch past Alfa Romeo niets aan. Jammer, want het zou geweldig zijn als de Nürburgring-records nog een tandje aangescherpt zouden worden. Aan de andere kant: de auto’s zouden er niet per se beter van worden.

De Nürburgring-records van Alfa

De Alfa Romeo Giulia is de snelste sedan rond de Nürburgring met een tijd van 7 minuten en 32 seconden. De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is de recordhouder voor de snelste SUV op de Nürburgring. De tijd is 7 minuten en 51,7 seconden.

Het tweede kwartaal van dit jaar staan de NRING-uitvoeringen bij de dealers.

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 1 maart 2018 geschreven:

    Fantastisch dat Alfa Romeo weer mee doet aan de top, het merk heeft een fantastische lange historie en is nu ook weer in de formule 1 bezig.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie