De Urus hielp Lamborghini de verkopen bijna te verdubbelen in Amerika. Snelle SUV’s zijn daar in trek, kunnen we dus wel concluderen, voor zover dat al niet mogelijk was door enkel de ogen te openen. BMW-veredelaar Alpina ziet dat ook en werd al eerder betrapt tijdens testwerk van een verbouwde BMW X7.

BMWBlog besloot navraag te doen bij het bedrijf. ‘We willen werken aan grote SUV’s en hoewel het te vroeg is om er iets over te vertellen, denk ik dat de X7 een geweldige toevoeging is in de Verenigde Staten’, vertelt Andreas Bovensiepen, de CEO van Alpina.

Geen dieselversie, waarschijnlijk

Aangezien Alpina spreekt over Amerika, kun je een dieselversie als de Alpina XD3 en XD4 wel vergeten. Een Alpina X7 (of XB7) zal waarschijnlijk het hart delen met de Alpina B7, die de snelste BMW 7-serie ooit is. Als Alpina doorzet, is het ongetwijfeld de snelste X7 die je kunt halen.

De twee turbo’s van de 4,4-liter V8 worden dan verbouwd zodat ze meer lucht naar binnen stuwen. De software van de transmissie en de achtcilinder zelf werd eveneens aangepast. Het totale vermogen komt dan uit op 608 pk en 800 Nm koppel.

De Alpina B7 haalt een topsnelheid van 330 km/u en sprint in 3,6 seconden naar de 100 km/u. De Alpina XB7 zal met zijn extra gewicht en groter frontale oppervlak iets langzamer zijn. De BMW X7 M50i met 530 pk doet het in 4,7 seconden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)