Alpina’s idee van een gigantische SUV, de XB7, maakt momenteel testrondes op de Nürburgring. Het bedrijf wil nog niet verklappen of ze daadwerkelijk komen met een productieversie, maar gezien het vele testwerk dat ze aan het doen zijn, kunnen we haast wel aannemen dat de Alpina XB7 er gaat komen.

Het bedrijf zelf houdt de lippen nog stijf op elkaar over de specificaties van een potentiële Alpina XB7, maar we kunnen alvast het een en ander deduceren. De motor is waarschijnlijk hetzelfde als in de B7. De twee turbo’s van de 4,4-liter V8 worden dan verbouwd zodat ze meer lucht naar binnen stuwen. De software van de transmissie en de achtcilinder zelf werd eveneens aangepast.

Het totale vermogen komt dan uit op 608 pk en 800 Nm koppel. De Alpina B7 haalt een topsnelheid van 330 km/u en sprint in 3,6 seconden naar de 100 km/u. De Alpina XB7 zal wellicht net boven de 4 seconden uitkomen. Als hij de 307 km/u haalt, verslaat hij de Bentley Bentayga Speed als de snelste productie-SUV ter wereld. En dat is toch wel weer een toffe eer voor zo’n enorm lel van een ding.

Alpina XB7 gespot op de Nürburgring

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)