Heel uitgekookt, die hackers. Want pas nadat Sinterklaas geweest was – en ze dus niet meer in de lijst van stoute kinderen gezet konden worden – hackte de groep Play de gemeente Antwerpen. Ze wilden losgeld omdat ze anders persoonsgegevens zouden lekken. Een maand later is het systeem nog niet hersteld van de hack en kan Antwerpen geen parkeerboetes uitdelen.

NOS meldt dat de hackers bluften en dat er helemaal geen persoonsgegevens waren buitgemaakt. Blijkbaar hebben ze de systemen wel grondig ontregeld. De systemen die parkeerwachters gebruiken om parkeerboetes uit te delen, zouden momenteel niet gekoppeld zijn. Wie dus nu parkeert in Antwerpen zonder te betalen, krijgt geen boete thuis.

Geen parkeerboetes in Antwerpen, wel andere boetes

Dat Antwerpen nu geen parkeerboetes kan uitdelen, kostte de gemeente naar schatting al 1,2 miljoen euro. Om hoeveel misgelopen boetes het exact gaat, is niet bekend. Boetes voor foutparkeren en andere overtredingen kunnen overigens momenteel nog wel worden uitgedeeld. Het gaat dus echt om (niet) betaald parkeren. Wanneer het systeem weer naar behoren zal functioneren, is niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)