Dames en heren, aanschouw de wederopstanding van de klapkoplampen. Een klein moment van triomf voor het onderscheidende kenmerk, dat oneerlijk en te haastig tot de geschiedenisboeken werd veroordeeld.

Ares Design stuurde nieuwe foto’s van hun supercar de wereld in waarop de verlichting duidelijk te zien is. De Ares Panther leent inspiratie van de De Tomaso Pantera uit de jaren zeventig.

Autofabrikanten mogen geen klapkoplampen meer monteren op nieuwe auto’s vanwege voetgangersveiligheid. Vermoedelijk omdat Ares Design een koetsbouwer is, gelden deze regels niet. De auto’s waarop de Panther gebaseerd is, heeft al een typegoedkeuring.

Chassis van Lamborghini

Onder het klassieke uiterlijk schuilt het koolstofvezel en aluminium van de Lamborghini Huracán. Achterin ligt een herziene versie van Lambo’s V10. De 5,2-liter tiencilinder werd een 5,6-liter en hij produceert nu ten minste 660 pk en 560 Nm.

Ares sluit niet uit dat het vermogen nog iets groeit voordat de Ares Panther onthuld wordt aan het einde van de zomer. ‘Een van de meest significante kenmerken van de Ares Panther is zijn stem’, zegt baas Matteo Vezzani. ‘Het geluid uit de natuurlijk ademende V10 is niets minder dan een brul.’

Gelimiteerd

Slechts 21 Ares Panthers verlaten de fabriek. De prijs begint bij 515.000 euro. Alle productieslots voor dit jaar zijn al gevuld. En gezien het 24 weken duurt om één exemplaar te bouwen, kun je maar beter opschieten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)