De Aston Martin DB6 ken je als de opvolger van de bekende Bond-auto, de DB5. Toen de DB6 nieuw was, produceerde de 4,0-liter zes-in-lijn een keurige 286 pk. De elektrische Aston Martin DB6 die je hierboven ziet, ontwikkeld door Lunaz, produceert in potentie bijna 100 pk meer. Lunaz installeert een elektromotor die maximaal 380 pk kan leveren.

De Amerikaanse eigenaresse van de DB6 is verzot op het silhouet van de auto, maar was niet zo blij met de ‘lage brandstofefficiëntie en hoge uitstoot’ van oude benzineauto’s. Daarom bracht ze de Aston naar Lunaz voor een elektrotransformatie. Zoals bij alle projecten van het bedrijf wordt de DB6 helemaal gestript en uiteindelijk terug in elkaar gezet ‘naar concoursstandaard’.

Specificaties van de elektrische Aston Martin DB6

De betreffende motor is de ‘gepatenteerde modulaire elektromotor’ die het merk zelf bouwt. Daarbij biedt Lunaz een batterij van 80 kWh of 120 kWh aan. De actieradius ligt tussen de 290 kilometer en 400 kilometer. Zoals gezegd is de aandrijflijn goed voor maximaal 380 pk en 700 Nm – of deze cijfers ook voor deze elektrische Aston Martin DB6 gelden, is niet bekend. Maar als wij de eigenaresse waren, zouden we zeggen: doe maar.

In lijn met de sterkere aandrijflijn zijn de remmen, de ophanging en het stuur geüpgraded. Vanbinnen krijgt de DB6 een modern infotainment, airconditioning, navigatie en zelfs wifi. De vloermatten zijn gerecycled en het leer komt van cactussen. Het interieur is uitgevoerd in een fraaie donkergroene tint terwijl de buitenkant zwart en groen combineert.

Blijkbaar wordt de elektrische Aston Martin DB6 van Lunaz goed ontvangen in de Verenigde Staten. 30 procent van de beschikbare DB6-slots zijn vastgelegd door inwoners van Miami en omstreken. ‘Door dit prachtige exemplaar elektropower te geven, blazen we een nieuw leven in een van ‘s werelds meest gewilde en historisch belangrijke auto’s’, aldus de baas van Lunaz, David Lorenz.

Reacties

 • Jvd heeft op 4 juli 2023 geschreven:

  Dit is een ware schande om een prachtig pareltje van een oldtimer zo te verkrachten deze prachtige oldtimer is voor mij geen euro meer waard heilschenis noem ik dat…!!! 🤬
  Trouwens alle 100% EV’s zijn geen bal waard het nieuwe wegwerp object opgedrongen door een bende onbekwome onbenullen van de geldverslindende Europese overheid

  Reageer
 • Merken heeft op 16 maart 2023 geschreven:

  In en in triest!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)