Boek maar alvast een coronatest, want deze auto laat je brein jeuken. De Audi A7L is de sedanversie van de hatchbackversie van een sedan. Snap je het nog? Een stapje terug: de Audi A7 is eigenlijk een Audi A6 sedan met een gladder achterwerk, waardoor het officieel een hatchback wordt. Deze Audi A7L is weer de sedanversie daarvan. Je zou met zo’n vreemd concept verwachten dat de verhoudingen volledig zoek zouden zijn, maar de A7L ziet er niet onaardig uit.

Leg het naast je neer

Probeer je hersens niet te hard te laten kraken door deze Audi A7L, want dat zou nutteloos zijn. De verlengde versie van de Audi A7 komt niet naar Nederland of überhaupt naar Europa. Het is een speciale uitvoering voor China, waar ze dol zijn op speciale versies met een langere wielbasis. Jammer dat de trend hier niet zo aanslaat, want dan konden de langere Nederlanders ook eens normaal achterin zitten. Gewoon een Polo L voor gezinnen die hun kinderen goed voederen, zou al goed zijn.

Hoeveel langer is de Audi A7L?

In totaal groeit de Audi A7L met 10 centimeter. De auto verschijnt eerst als First Edition met een 3,0-liter V6, vierwielaandrijving en vierwielbesturing. Zo voelt de vijf meter lengte iets korter aan in de bochten. Nu is natuurlijk de vraag: komt hier dan weer een Sportback van, of implodeert dan het universum?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)