Ryan Gosling, Billy Bob Thornton, Chris Evans en Ana de Armas. Dat moeten eigenlijk al redenen genoeg zijn om de nieuwe Netflix-film The Gray Man the gaan kijken. Maar met alleen een geinige sterrencast kom je nog niet op TopGear.nl. We schijnen hier iets met auto’s te hebben, en daarom melden we met gepaste blijdschap dat er veel auto-actie in deze film zit.

Voor de tweede keer krijgt een rode Audi RS 7 een grote rol in een film. In 2015 kwam de film Hitman Agent 47 uit waarin de eerste generatie een leuk rolletje kreeg. In The Gray Man zit weer een rode RS 7, maar dan van de nieuwste generatie. Helemaal ongeschonden komt de Audi niet uit de strijd. Als iemand hem nu op Marktplaats zou aanbieden, zou hij ‘de nodige gebruikerssporen’ hebben.

De duurste Netflix film tot nu toe

Samen met Red Notice is dit de duurste Netflix-film tot nu toe. The Gray Man kostte 200 miljoen dollar om te maken. Naast de Audi RS 7 zien we een tram die een Mercedes-busje door een gevel ramt, een G-klasse met een paar boefjes uit het dakraam en, om de leaserijders tevreden te stellen, twee pre-facelift Skoda Karoqs.

Of het qua verhaallijn een hoogvlieger is, durven we nog niet te zeggen. Aan de hand van de trailer lijkt het alsof het plot meer een transparant excuus is om de wereld af te reizen en daar keurig alles te slopen met explosies en kogels. Dat is overigens geen kritiek van onze kant; niet alle hoeft een diepere betekenis of een emotionele lading te hebben. Soms moet je gewoon kunnen kijken naar helikopters en explosies.

Het komt er in ieder geval op neer dat de beste CIA-agent ter wereld – waarvan niemand zijn ware identiteit kent, dun, dun, dunnnnn – per ongeluk een complot ontrafelt. Er wordt een prijs op zijn hoofd gezet en een internationale klopjacht volgt. Je kunt de film The Gray Man vanaf vandaag streamen op Netflix.

Foto: © Netflix

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie