Moet het volume van jouw televisie ook altijd op een rond getal staan? Dan wil je natuurlijk geen RS 3 met 460 pk. Stel je voor. Daarom is het maar goed dat de nieuwste Audi RS 3 van Abt nu een afgeronde 500 pk heeft. Dat is 100 pk of 25 procent meer vermogen dan een standaard Audi RS 3. Je moet vragen om de upgrade ‘ABT Power R’ als je met je Audi richting de Duitse tuner gaat.

Indien gewenst verstopt de tuner opgewaardeerde remmen in 19- of 20-inch Abt-velgen. Geen overbodige luxe bij dergelijk vermogen. En enorme remmen zien er gewoon heel fijn uit. Een schroefset van KW, veren van Abt en stabilisatorstangen van Abt zorgen volgens de tuner dat de auto zijn vermogen perfect kwijt kan op de weg. Vanbinnen en -buiten kun je verder los met versieringen in het hoogglans zwart of koolstofvezel.

Hoeveel is 500 pk?

Kort gezegd: veel. De eerste Nissan GT-R (2009) had 485 pk. En die sloopte alles in zijn omgeving. Het is meer dan een BMW M3 (430 pk). De standaard RS 3 doet 4,2 seconden over het sprintje naar de 100. Deze duikt dus wel onder de 4 seconden. Snel, dus.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)