De vijfcilinder van deze Audi RS 3 sedan is opgepept tot ruim 1.100 pk en de eigenaar gaat richting de snelweg om andere vlotte auto’s op te zoeken. Na een sprint tegen een McLaren 720S begint het bij de inzittenden te dagen dat er iets niet helemaal goed gaat. Al snel merken de twee dat de Audi in de fik staat, maar de bestuurder kan niet stoppen omdat de remmen het niet meer doen.

Ze hebben geen keuze en ze moeten de auto laten uitrollen om tot stilstand te komen. Andere auto’s mét remmen hadden hem voor de RS 3 kunnen zetten, maar dat moet je op zo’n moment ook maar bedenken. Uiteindelijk komen ze zonder ongelukken stil te staan, maar door de langzame vertraging heeft het vuur alle tijd gehad om uit te breiden. Na enkele ogenblikken staat de volledige auto in de fik.

De oorzaak van de brand is volgens de video een gesmolten koppeling van een remslang. Remvloeistof kwam op de hete remmen terecht en het vuur verspreidde zich snel naar de motorruimte. De Audi brandt bijna volledig uit. We hebben de video al een stukje voor je doorgespoeld naar wanneer de brand begint.

Audi RS 3 zonder remmen vliegt in de fik

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)