Jongens en meisjes, zie hier een nieuwe Audi RS 6 in de kleur Nogaro Blue. Inderdaad, de kleur van de RS 2, de auto waarmee de RS-bloedlijn begon. Dat is waarschijnlijk zo’n beetje het enige dat je hoeft te weten. De foto’s doen aan de powerstation geen recht, omdat het erop lijkt dat de foto behoorlijk gemanipuleerd is en het ellenlange staren dus zeker niet waard is. Wat wel goed is om te weten, is dat de RS-badge 25 jaar bestaat. Om de start van het submerk in 1994 te vieren, kun je nu de meeste RS-modellen in de kleur Nogaro Blue bestellen.

De Audi RS 6 en RS 7 zijn wel wat duurder in Nogaro Blue

‘Voor ons jubileumpakket hebben we de focus gelegd op individualiteit. Het exterieur en het interieur verwijzen naar ons eerste RS-model, de RS 2 Avant’, zegt Oliver Hoffman, CEO van Audi Sport. We vragen ons nu wel even af of hij de term ‘individualiteit’ wel snapt. Hij zegt namelijk ook dat ‘Mythos Black, Nardo Grey en Glacier White nu beschikbaar zijn als alternatieve kleuren’. Inderdaad, de logica is een beetje zoek.

Voor de rest is er ook niet veel veranderd. We zien wat blauw stikwerk aan het interieur en een flinke hoeveelheid 25-logo’s, ook in de instapverlichting. Mocht je zo’n jubileumpakket op je nieuwe RS willen bestellen, dan betaal je minimaal 9.350 euro extra in Nederland. Dan heb je een TT RS in de feestkleur. De hoogste meerprijs geldt voor de RS 6 en RS 7: daarvoor betaal je 14.500 euro extra.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)