Wie bij elke millimeter beweging van de brandstofmeter al een tankstation opzoekt, zal weinig last ervaren van dit onhandige probleempje. Voor de mensen die elke druppel op willen rijden voordat ze nieuwe peut tappen, is dit een groter probleem. Audi roept de huidige generaties RS 6, S6, A6, RS 7, S7 en A7 terug omdat de brandstofmeter mogelijk verkeerde waarden aangeeft.

De aanleiding van de terugroepactie is een aantal meldingen van klanten die zonder brandstof langs de weg kwamen te staan, terwijl de brandstofmeter aangaf dat er nog benzine in de tank zat. Voor nu gaat het om een terugroepactie in Amerika en betreft het bijna 46.000 auto’s. Audi Nederland meldt aan TopGear dat het nog niet duidelijk is of er ook Nederlandse auto’s zijn betrokken bij de terugroepactie.

De sensor zit te dicht tegen een ander onderdeel

Audi monteerde de brandstofsensor in de tank iets te dicht tegen de slang van de tankventilatie. In sommige gevallen komen de sensor en de slang in aanraking, waardoor de sensor blijft hangen. Hierdoor geeft de brandstofmeter een verkeerde inhoud weer en zal de boordcomputer een verkeerd aantal resterende kilometers weergeven. Hierdoor is de benzine misschien al op voordat de meter het aangeeft – en dan kom je langs de weg stil te staan. Bij de terugroepactie zal Audi de sensor kosteloos vervangen door een kleiner model.

Tellers (en brandstofmeter) van Audi RS 7

‘Door tolerantieafwijkingen kan de afstand tussen de brandstofpeilzender en een ventilatieleiding in de tank te klein zijn. Hierdoor kan de brandstofpeilzender vast komen te zitten op de ventilatieleiding, wat ertoe leidt dat een daling van het brandstofpeil niet wordt gedetecteerd en er dus een onjuist brandstofpeil en resterende actieradius wordt weergegeven in het instrumentenpaneel’, aldus Audi in de Amerikaanse terugroepmelding. ‘Hierdoor kan het voertuig zonder brandstof komen te staan, ook al geeft de indicator aan dat er nog brandstof in de tank zit.’

Lamborghini Huracán Evo in de studio

Pietlutterige terugroepactie van de Lamborghini Huracán in Amerika

Er ontbreekt een klein afdekkapje

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)