Iedereen die weleens aan zijn eigen auto sleutelt, kent de klus van een halfuurtje die een klus van drie dagen werd. Afbrekende bouten, vastgeroeste moeren – je kent het wel. Maar de klus die uitmondde in een inbeslagname door de overheid, die is nieuw voor ons. Dit opvallende item verscheen vandaag in de overheidsveilingen van Domeinen Roerende Zaken. Niet alleen ontbreken de voorbumper en de koplampen van deze Audi RS 7 Performance, ook is een deel van het inlaatsysteem weg.

Wat precies de reden is dat de Audi RS 7 Performance halverwege een gezichtstransplantatie werd ingerekend door justitie, is niet bekend. Daarnaast is onbekend wat er eventueel met de auto aan de hand is, wat het een uitzonderlijk risicovol koopje maakt. Wellicht is de auto gestolen en deels gestript door boeven, wat ook de ontbrekende middenconsole zou verklaren. Ernstige voorschade lijkt niet per se aan de orde, aangezien de motorkap op het oog nog in goede conditie is. In werkende staat moet de 4,0-liter V8 een gezonde 605 pk produceren.

De Audi RS 7 bij Domeinen kende een tumultueus leven

Wees overigens wel gewaarschuwd, want de witte Audi blijkt een onrustmagneet. Deze Audi RS 7 werd in 2019 al door de politie in Zeeuws-Vlaanderen van de weg geplukt vanwege zeer gevaarlijk rijgedrag. Het bleek toen een huurauto te zijn en hij werd door de politie teruggebracht naar het verhuurbedrijf. In 2020 werd de auto nog bij een bruiloft gespot. Op de site van de verhuurder staat nog een witte RS 7 te huur aangeboden.

Je kunt hem nu nog vinden op het internet

Daarbij staat de Audi RS 7 momenteel nog te koop bij een bedrijf in Grootebroek, maar dan wel met 20.000 kilometer minder op de teller. Waarschijnlijk gaat dat om een oude advertentie, want een beetje neuzen in de Wayback Machine leert dat de auto daar meer dan een jaar geleden al te koop stond. De laatste tenaamstelling is ook 11 januari van dit jaar. Overigens zou dat volgens de RDW-gegevens de eerste eigenaar zijn. Waarschijnlijk is de auto toen verkocht door het bedrijf aan een klant, waarna het fout is gelopen.

Durf jij een bod te plaatsen?

Een Audi RS 7 in goede staat met deze kilometerstand moet zeker nog wel 60.000 euro opleveren. Hou er rekening mee dat de voorbumper en het inlaattraject er niet voor niets af liggen. We schatten de kans vrij klein dat de eigenaar een setje opgewaardeerde turbo’s aan het installeren was toen de politie kwam binnenvallen. Durf jij wel een gokje te wagen en vermoed je dat de motor verder wel in orde is, dan kan het lonen om een laag bod te plaatsen en te duimen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)