Audi gooit de handdoek in de ring en stopt per direct met de ontwikkeling van brandstofmotoren. ‘De plannen van de EU voor een nog strengere Euro 7-emissienorm zijn een enorme technische uitdaging en leveren tegelijkertijd weinig voordelen op voor het milieu. Dat beperkt de verbrandingsmotor enorm’, laat eindbaas Markus Duesmann weten aan Automobilwoche. Hij vult aan: ‘We zullen niet langer een nieuwe verbrandingsmotor ontwikkelen, maar onze bestaande verbrandingsmotoren aanpassen aan nieuwe emissierichtlijnen.’

Geen benzine- en dieselmotoren meer van Audi?

De ontwikkelingsstop betekent niet dat je nu snel naar de dealer moet rennen om de laatste benzinemodellen te kapen. Voorlopig verkopen ze nog gewoon modellen met benzinemotoren, maar een compleet nieuwe V8- of een nieuwe V10-motor, die hoef je dus niet te verwachten. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de 2,5-liter vijfcilinder die in de aankomende RS 3 komt te liggen, die zou ook gewoon nog moeten verschijnen,.

Wel zal het aandeel elektrische modellen alleen maar toenemen, ook voor de RS-modellen. Het aanbod van elektrische modellen moet groeien naar 20 stuks. De recentste elektrische Audi is de e-tron GT, die ook de basis is voor de allereerste elektrische RS van Audi. De grote vraag is dan nu ook: lusten de volgende generaties van de Audi R8 en de Audi TT nog een slokje peut, of worden de sportauto’s ook volledig elektrisch?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie