Hier! Het autonieuws van 11 september 2018 op een rijtje gezet, speciaal voor jou. Heel handig voor als je gisteren iets over het hoofd hebt gezien. Dus ga er even voor zitten en scrol rustig verder.

Zzyzx: het verhaal achter de afslag

Neem je vanaf Los Angeles Interstate 15 omhoog naar Vegas, dan kom je langs afslag 239. Daarop lees je een bijzondere stadsnaam: Zzyzx. Je spreekt het uit als Zieziks. En achter die bijzondere naam, schuilt een bijzonder verhaal. We kwamen het plaatsje tegen tijdens onze roadtrip in de Jeep Wrangler Rubicon.

Gepantserde Aston Martin DB11 komt niet van Q

Het Duitse bedrijf Trasco maakt een Malteser van deze Aston; hard van buiten, zacht van binnen. De gepantserde Aston Martin DB11 krijgt bescherming van niveau 4. Hij beschermt zijn inzittende nu tegen kleine vuurwapens, kidnappen, autodiefstal of diefstal van waardevolle spullen. Precies de dingen waar we een hekel aan hebben.

BMW X3 M en X4 M: dit is wat we weten

Daar zijn ze dan: de BMW X3 M en X4 M. En ze krijgen een zescilinder. Eentje die volgens BMW ‘nieuw ontwikkeld’ is. Hun officiële bericht laat het daarbij. Denken we dat BMW daadwerkelijk een compleet nieuwe motor ontwikkeld heeft? Nee. Waarschijnlijk gaat het om wat aanpassingen aan een bestaande zescilinder.

Kimi Räikkönen verlaat Ferrari voor Sauber

preview Ferrari heeft gisteren bekendgemaakt dat Kimi Räikkönen, ofwel The Iceman, volgend jaar niet meer zijn huidige rol zal vervullen in het F1-Team. Kimi Räikkönen zal volgend jaar dus niet naast Sebastian Vettel in een Ferrari aan de startlijn verschijnen.

Toyota Land Cruiser vlucht van ongeval

Nee, niet de bestuurder van een Toyota Land Cruiser. De auto, die op z’n kop belandde, is het misbruik van zijn bestuurder zat en neemt keihard de benen. Volgens de legendes rolt de Land Cruiser tot vandaag de dag nog verder.

Geen nieuwe Bugatti W16 meer

De ontzagwekkende Bugatti W16 in de Divo, Chiron en Veyron heeft geen eeuwig leven. Op den duur zal de zestiencilinder met vier turbo’s op het maximale van zijn kunnen zitten. Wanneer dat het geval is, krijgt de zestiencilinder geen opvolger meer.

Honda Civic breekt doormidden bij crash

Bij de Sunix Race Track in Santo Domingo Est. raken een Honda Civic en een Honda Integra van de baan en glijden richting een boom, die daar blijkbaar gewoon langs het circuit staat te staan. Door de klap breekt de Civic van Valentina Tomasello letterlijk doormidden.

Aston Martin Rapide E komt volgend jaar

Of je het er nu mee eens bent of niet, ook Aston Martin gaat haar auto’s op batterijen laten rijden. Het Britse automerk gaat een volledig elektrische Rapide produceren.  Zijn naam luidt: Aston Martin Rapide E. Bekt in ieder geval beter dan Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo.

Lexus UX heeft een leeftijdslimiet

Staat op jouw paspoort een datum van na 1988 of vóór 1979? Stop dan maar met lezen. Want de Lexus UX (Urban Explorer) ‘is ontwikkeld voor dertigers – man en vrouw – die op zoek zijn naar een behendige compacte crossover met de uitgebreide luxe en het hoge kwaliteitsgevoel van een premium auto.’

Kimi Räikkönen: een terugblik op zijn carrière

Het is officieel: Kimi Räikkönen rijdt zijn wedstrijden in de Formule 1 vanaf volgend seizoen voor Sauber. De Fin vertrekt bij zijn huidige team Ferrari en keert terug op het oude nest. Daar, waar het voor hem in 2001 allemaal begon.

Charles Leclerc: de vervanger van Räikkönen

Ferrari degradeert Räikkönen naar Sauber en krijgt daar aanstormend talent Charles Leclerc voor terug. Laat ons voor je op een rijtje zetten wie Ferrari’s nieuwste scheurneus eigenlijk is en hoe zijn carrière in de autosport van de grond kwam.

Porsche Museum viert 70 jaar sportwagens

Ben je tussen nu en 6 januari 2019 in de buurt van het Duitse Stuttgart? Dan raden wij aan een pitstop te maken bij het Porsche Museum aan de Porscheplatz in Zuffenhausen. Daar is namelijk tot die datum de tentoonstelling ’70 jaar sportwagens van Porsche’ te bezichtigen.

V-Rally 4: voel je slecht over je vaardigheden

Als je je nog even flink ruk wilt voelen over je eigen racetalenten, haal dan een exemplaar van V-Rally 4 in huis. Want als je geen Fins bloed hebt, is het – net als echt rallyrijden – bijzonder lastig. Dit was het autonieuws van 11 september 2018.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)