Denk aan een gepantserde auto en je gedachten dwalen snel af naar een Mercedes G-klasse met achterdeuren waar Brink’s jaloers op was geweest. En dat is wellicht ook precies het idee achter deze gepantserde Aston Martin DB11 – je zou niet verwachten dat ie een hardere buitenlaag heeft.

Het Duitse bedrijf Trasco maakt een Malteser van deze Aston; hard van buiten, zacht van binnen. De gepantserde Aston Martin DB11 krijgt bescherming van niveau 4. Hij beschermt zijn inzittende nu tegen kleine vuurwapens, kidnappen, autodiefstal of diefstal van waardevolle spullen. Precies de dingen waar we een hekel aan hebben.

Wat weegt de gepantserde Aston Martin DB11

Het gebruik van ballistisch staal en composieten resulteert in een gewichtstoename van slechts 150 kilo. Alsof je schoonmoeder ernaast zit, dus. Voor een auto die al 1.770 kilo en 608 pk heeft, zal het verschil meevallen. Let wel dat diezelfde schoonmoeder dus niet per ongeluk gekidnapt kan worden onderweg.

Of ga je toch liever voor een gepantserde Skoda Superb? Of een gepantserde Peugeot 205? De keuze is reuze. Of misschien gewoon liever zijn tegen mensen die als ‘Don’ worden aangesproken.

Reacties

  • je oma heeft op 25 januari 2019 geschreven:

    mooie bak niet zon auto waar je bejaarden in ziet rijden

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)