Hey, jij daar! Ben jij op de hoogte van het meest recente autonieuws? De laatste nieuwtjes van gisteren? Nee? Nou ja, zeg! Waar moet je dan met je collega’s over praten tijdens de lunch? Laat de redactie van TopGear je uit de brand helpen. Hieronder vind je een handig overzicht van het autonieuws van 15 oktober 2018. Ga er maar eens lekker voor zitten op deze vroege ochtend!

Hennessey creëert ultieme Ford-combi

John Hennessey maakt een goede zaak voor Team Uniforme Kleuren met zijn Heritage Edition Vehicles. De rood-witte voertuigen bouwde Hennessey ter ere van het 10.000ste aangepakte voertuig door het tuningsbedrijf. De kleur is het toepasselijke ‘Race Red’.

Mazda MX-5 crasht écht bijna op Nürburgring

Verkooppunten van schoon ondergoed zagen afgelopen weekend een enorme instroom van MX-5-bestuurders. Niet omdat ze een stereotypisch avontuurtje met elkaar hebben gehad, maar omdat ze een Code Bruin op de Nürburgring meemaakten. Twee Mazda MX-5’jes overleefden nét aan een glijpartij op de Nordschleife. Bekijk de videobeelden maar eens.

F1 in Zandvoort: ‘Amsterdam investeert 65 miljoen’

De wens om de Formule 1 terug naar Nederland te halen, bestaat al sinds 1985, toen de laatste GP van Nederland gereden werd. Maar nu lijken er toch echt flinke stappen ondernomen te gaan worden. Volgens vastgoedontwikkelaar (met een neusje voor dit soort zaken) Erik de Vlieger investeert Amsterdam 65 miljoen euro in Circuit Zandvoort en de directe omgeving. Zo wil de hoofdstad samen met Prins Bernhard de F1 naar Zandvoort halen.

Segway Gokart is een inklapbare driftkart

Iedereen heeft weleens van Segway gehoord. Het coole speeltje is inmiddels een begrip geworden in de wereld van onnodige gadgets met praktische inzet. Het verschil is dat je deze Segway Gokart van Segway-Ninebot wel wilt hebben. Segway heeft ‘m momenteel op de crowd-funding website Indiegogo staan en daar kun je ‘m nu nog krijgen voor een earlybird-prijsje van 1.149 dollar – of maar 669 dollar als je de mini-Segway al hebt.

Band te hard opgepompt? Dit gebeurt er

Een goede bandenspanning is belangrijk, dus de meneer in de video achter de link heeft alle goede intenties. Echter is dit de uitzondering op de regel ‘meer is altijd beter’. Meer is, net als het toedienen bij een griepprik, niet altijd beter. En blijkbaar bestaan er pompen waar je vrolijk lucht kunt tappen tot je een ons weegt.

‘Forza Motorsport 8 komt niet in 2019’

Wellicht heb je Forza Horizon 4 al kapot gespeeld en ben je inmiddels alweer toe aan Forza Motorsport 8. Die zou traditiegetrouw immers volgend jaar uit moeten komen, toch? Klopt, maar deze keer niet. Naar eigen zeggen pakt ontwikkelaar Turn 10 even rust zodat ze eens goed na kunnen gaan wat er allemaal beter kan aan hun product. Maar het zou ook kunnen dat Microsoft plannen heeft om de nieuwe Forza Motorsport in 2020 als lanceringstitel voor de opvolger van de Xbox One in te zetten.

BMW M8 Competition is onderweg

Het is de auto waarvan je zeker wist dat ie kwam: de BMW M8 Competition. Een open deur die niet direct een nieuwsbericht waard is, maar het was óf dit of iets over dat Skoda het nieuwste model Scala noemt. Juist, dat dachten wij ook. BMW nodigde afgelopen week een stel belangrijke klanten uit voor een VIP-avondje in Parijs. Daar toonden ze aan de prospecten de BMW M8 Competition. Foto’s of video’s maken was verboden, maar een loslippige insider deelde inhoudelijke informatie met BMWBlog.

Keybag blokkeert het signaal van je sleutel

Handig hè, dat Keyless Go in je auto? Dat vindt de boevengilde ook. Ze nemen je auto graag mee voor een testritje. En aardig als ze zijn, laten de boefjes ook iemand anders proefrijden. Onbeperkt proefrijden. Voor geld. Of hij leent een stel onderdelen uit aan anderen. Ook voor geld. Wil je dat tegengaan? Misschien is Keybag iets voor jou. Een soort koekblik, maar dan anders.

Waarom een tankdop niet in het midden zit

Als je een beetje uitkijkt voor je lak, met die smerige vulslang, kun je prima aan de verkeerde kant van de brandstofpomp parkeren. Maar zou het niet gewoon zoveel eenvoudiger zijn als de tankdop in het midden zou zitten? Helaas mag dat niet volgens de veiligheidseisen. De tankdop moet volgens de Amerikaanse wetgeving bij het wijdste deel van het voertuig zitten en binnen de kreukelzones. Als brandstof lekt tijdens het tanken, mag het niet in de buurt komen van de uitlaat of elektrische delen.

Een stel van de beste filmauto’s aller tijden, volgens TopGear

Stel je voor: films zonder auto’s. Saai! De redactie van TopGear maakte een overzicht van de meest geslaagde combinaties tussen celluloid en Euro 98. Gisteren plaatsten we deel één van de driedelige serie met de beste filmauto’s aller tijden, volgens TopGear. Dit was het autonieuws van 15 oktober 2018.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie