Het nieuwste deel van de Forza-serie is nog maar net uit: sinds een paar weken is Forza Horizon 4 verkrijgbaar voor de Xbox One en Windows 10. Gratis zelfs, als je het aanpakt zoals wij in dit artikel over Forza Horizon 4 beschreven. Dus wellicht heb je ‘m al kapot gespeeld en ben je inmiddels alweer toe aan Forza Motorsport 8. Die zou traditiegetrouw immers volgend jaar uit moeten komen, toch? Klopt, maar deze keer niet.

Ontwikkeling Forza Motorsport 8 gepauzeerd

Normaal wisselen Forza Motorsport en Forza Horizon elkaar om het jaar af. Het ziet ernaar uit dat Turn 10, ontwikkelaar van de Forza Motorsport-reeks, z’n rust pakt omtrent de ontwikkeling van Forza Motorsport 8. De reden? Zodat het team eindelijk eens écht de tijd kan nemen om na te gaan wat er verbeterd kan worden aan het product, zo meldt GTPlanet.

Een goede reden, als je het ons vraagt, omdat de markt vorig jaar overspoeld is met racegames die nét niet helemaal af waren. Hoewel het natuurlijk jammer is als we volgend jaar niet aan de slag kunnen met Forza Motorsport 8. Maar als we daarvoor wat verderop in de toekomst een uitstekende nieuwe game krijgen, in plaats van simpelweg een geüpdatete versie, is dat natuurlijk het wachten waard.

Opvallend is het wel, want het zou de eerste keer sinds 2010 zijn dat moederbedrijf Microsoft geen nieuwe Forza uitbrengt. Zowel Turn 10 (Motorsport) als Playground Games (Horizon) hebben zich aan strikte schema’s met intervallen van twee jaar moeten houden sinds het moment dat ze aan de franchise begonnen te werken. Als de ontwikkelaar er maar niet zo’n uitstel-drift op na houdt als de makers van Gran Turismo.

Niet de echte reden?

Het gerucht gaat dan ook dat het gewijzigde schema niks met de kwaliteit van Forza Horizon 8 te maken heeft, maar eerder met de plannen van Microsoft om in 2020 een nieuwe console op de markt te brengen. Zo zou het kunnen dat Turn 10 aan de slag wordt gezet om een nieuwe Forza Motorsport uit te brengen als lanceringstitel voor de opvolger van de Xbox One.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)