Hey, TopGear-lezer! Ben jij wel op de hoogte van de laatste nieuwtjes op autovlak? Als je ons gisteren op de voet hebt gevolgd natuurlijk wel. Maar misschien is dat er wel bij ingeschoten. Omdat je het druk had. Met vakantie vieren bijvoorbeeld. Of gewoon met werken, want zo is het leven. Maar geen zorgen, wij hebben het autonieuws van 18 oktober 2018 nog een keer voor je uitgestald. Ben je zo weer up-to-date!

De V8 uit de Corvette ZR1 nu als crate engine

Bij Chevrolet bieden ze een rits zogenoemde crate engines aan. Dit zijn gloednieuwe motoren in een houten krat die je op een gewenst adres kunt laten afleveren. Alleen ontbrak er in het aanbod nog een zeer belangrijke motor: de 6,2-liter LT5-motor met supercharger. Ofwel: de V8 uit de Corvette ZR1 met 765 pk en 969 Nm koppel. Daar komt nu verandering in. En wat is een betere plek dan SEMA 2018 (het walhalla voor wie vindt dat auto’s vanuit de fabriek nog iets missen) om de motor te introduceren? Om je lekker te maken, nestelde de V8 zich in een Chevrolet Chevelle Laguna. Chevy heeft ‘m speciaal voor SEMA 2018 in elkaar geflanst.

Dwaze rit door Utrecht: het verhaal

Een video van een dwaze rit door Utrecht ging deze week viral op het internet. Uit de video werd niet duidelijk wat er precies gaande was tussen de twee. De bestuurder van de zwarte Golf zocht contact met RTV Utrecht om zijn verhaal te doen. De bus parkeerde achteruit in zijn Golf en poetste vervolgens de plaat – zonder zijn gegevens achter te laten. De bestuurder van de aangereden Golf liet het er niet bij zitten en zette de achtervolging in. De busmeneer voelde zich naar eigen zeggen bedreigd en duwde het gaspedaal daarom nog even wat dieper in.

Porsche Panamera van DJ La Fuente opengebroken

Eergisteravond is de Porsche Panamera van DJ La Fuente opengebroken en beschadigd tijdens een ADE-optreden in Amsterdam. De achterruit van de autoliefhebber was ingetikt met de nodige schade op de lak als gevolg. De spullen die in de auto lagen, zijn meegenomen. Maar gelukkig was de Techart GrandGT gisteren al onderweg naar de schadehersteller om ‘m weer zo goed als nieuw te maken.

Als dit de Bugatti SUV wordt, prima

De markt voor luxe auto’s is compleet van de ratten besnuffeld. Het lijkt geen snars uit te maken wat de merken introduceren, als het prijskaartje de twee miljoen euro overstijgt, is het direct uitverkocht. Dus waarom geen onstuitbare, allesverwoestende offroad-versie van de Bugatti Chiron? We bedoelen, als er toch een Bugatti SUV moet komen (en die gaat er komen), dan toch dit?

Mannen zijn asocialer dan vrouwen in het verkeer

We kunnen haast een wekelijkse rubriek in het leven roepen met quasi-wetenschappelijke onderzoekjes van autoverzekeraars. En deze trapt zo, hup, met gestrekt been de open deur in. Mannen zijn veel asocialer in verkeer dan vrouwen. En bovendien vindt driekwart van de Nederlanders dat hij of zij altijd veilig rijdt. Met de nadruk op vinden.

De Lego Bugatti Chiron staat in Nederland

De Lego Bugatti Chiron is een van de meest dwaze creaties die ooit met de Deense bouwstenen gebouwd werd. We hebben ook het vermoeden dat je het ding in het echt moet zien om de 1 miljoen stenen tellende dwaasheid te kunnen bevatten. Dat treft, want de Lego Bugatti Chiron staat in Nederland en jij kunt ‘m gaan bekijken. Het ding is naar Utrecht vervoerd voor Lego World.

13-jarige steelt BMW, krijgt pak slaag van moeder langs de weg

Wanneer de 13-jarige Aron Campero de BMW 3-serie van zijn moeder steelt, moet hij dat bekopen met een good old ass-whooping van moederlief. Midden op straat. En gelukkig (voor ons) filmt zijn zus alles. Van je familie moet je ’t hebben. Achter de link lees je wat er aan het verhaal vooraf ging en bekijk je de video.

Audi A6 Avant (C8) voor het eerst gemodificeerd?

Afgelopen zomer kwam ie uit, de nieuwe Audi A6 Avant. Een auto die tot kortgeleden nog door niemand was getuned. Althans, niet voor zover wij weten. Maar nu is daar verandering in gekomen. De getunede Audi A6 Avant die je hier op de foto’s ziet is afkomstig uit de garage van de Duitse tuner Gepfeffert. Veel meer dan een verlagingssetje en een wrapje heeft ’t niet om ’t lijf – maar hij is wél de eerste.

Chevrolet Camaro met 1.000 pk haal je gewoon bij de dealer

In Nederland zeggen we (nou ja, sommigen onder ons) ‘als een jekko.’ In Amerika zeggen ze ‘als een Yenko’. Yenko is namelijk de naam die Special Vehicle Engineering gebruikt voor hun Chevrolet Camaro met 1.000 pk. En je kunt de Chevrolet Camaro Yenko S/C gewoon bestellen bij gespecialiseerde Chevrolet-dealers in Amerika. Voor omgerekend 90.000 euro schuif je er eentje onder je zitvlees.

Porsche Design Huawei Mate 20 RS heeft vier lenzen en geen wielen

Als je geen echte Porsche kunt betalen, zou je kunnen opteren voor een Porsche Design Huawei Mate 20 RS van slechts 1.595,00 euro. Tegelijkertijd kun je je dan afvragen: is je uitgavepatroon dan niet de reden dat je geen Porsche kunt betalen? Je belandt al snel in een vicieuze cirkel: je kunt geen Porsche betalen omdat je dure telefoons koopt en je koopt dure telefoons omdat je geen Porsche kunt betalen. Dit was het autonieuws van 18 oktober 2018.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)