Aston Martin, Rolls-Royce, McLaren, Ferrari… en Bentley. Allemaal hebben ze een speciale afdeling die de superrijken op hun wenken bedient bij het samenstellen van hun auto’s. Die van Bentley heet Mulliner en dit is hun nieuwste creatie. De Bentley Bentayga ‘Pearl of the Gulf’ is geïnspireerd op de Arabische Golf, een duikparadijs dat bekendstaat om haar rijkdom aan parels.

Alleen voor de rijksten, deze Bentley

Er worden slechts vijf stuks gemaakt van de Bentley Bentayga ‘Pearl of the Gulf’. Binnenin schuilt een 6,0-liter W12-motor, goed voor 610 pk en 900 Nm. In vier seconden rond zit de witte dikkerd op 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 300 km/u.

Zoals alle ‘speciale afdelingen’ kan Mulliner in de gekste wensen van de gefortuneerde Bentley-klant voorzien. Als meneer of mevrouw iets wil hebben dat niet op de optielijst staat, of als ze hun auto de exacte kleur van de manen van hun favoriete renpaard willen geven, dan zorgt Mulliner dat het voor elkaar komt. Voor een mooi bedragje natuurlijk. De prijs van deze Bentley Bentayga ‘Pearl of the Gulf’? Dat vragen wij ons ook af…

Wat schuilt er nog meer in deze Bentayga?

De Bentley Bentayga ‘Pearl of the Gulf’ komt zoals je ziet in parelmoerwit – logisch ook. Het leren interieur bestaat uit ‘Brunel’- en ‘Linen’-huiden en om de naam eer aan te doen, zit er een Breitling-klokje met een parelwijzerplaat in. De gouden stiksels en dikke lamswollen matten maken de afwerking compleet.

De grote verrassing in deze Bentley Bentayga Mulliner is een kluis die verstopt zit in het middenconsole. En jazeker, je kunt hem openen met de vingerafdrukscanner. Bentley vertelt dat het de ‘ideale plek is om je waardevolle spullen op te bergen wanneer je op het strand bent of gebruikmaakt van valetparking’. Juist.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)