Volgens Bentley is dit de weelderigst ingerichte SUV ooit. Wij geloven het direct. Extra motivatie voor Rolls-Royce, zullen we maar zeggen. Voor wie niet bekend is met Mulliner: het is de afdeling van Bentley die de auto’s nog onbereikbaarder maakt voor de nederige sterveling. De agenda van Mulliner staat doorgaans vol met eenmalige projecten van de meest kapitaalkrachtige klanten. De speciale afdeling houdt het niveau hoog tussen de tuners; dus geen bodykits, grote velgen of gigantische uitlaten.

De Bentley Bentayga Mulliner houdt het ingetogen aan de buitenkant en zit vooral binnenin vol handgemaakte details. Zoals stiksels op haast elk zichtbaar oppervlak. Het hout dat je ziet is walnoot en loopt over in piano-zwart. Waar de middelste zitplaats was, zit nu een koelunit inclusief twee glazen gemaakt van kristal. Het geluidssysteem van Naim pompt 1.950 watt over de speakers. Uiteraard kun je achterin een driedelige picnic-set plaatsen met kristalglazen, een koelkast, bestek en porselein.

Totaal irrelevant bij een auto als de Bentley Bentayga Mulliner: in de overdadige SUV ligt nog altijd een W12 met 608 pk. Na 4,1 seconden lees je 100 km/u af van de teller. Wie zijn Ferragamo-schoen in het tapijt gedrukt houdt, haalt op den duur 300 km/u.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie