Onze vaste correspondent Cas Pedaal is net terug van onbetaald verlof om redenen die we vanwege de schikkingsvoorwaarden niet mogen delen. Tijdens zijn gedwongen vakantie bezocht hij een Europees land waar hij zich een hoedje schrok. Dit artikel is uiteraard gecheckt en voor de volle 1,00 procent waar bevonden.

Het is de droom van elke journalist, al zullen ze het niet allemaal toegeven vanwege morele bezwaren: zelf stuiten op groot onrecht. Uit de eerste hand verslag kunnen doen van schrijnende praktijken in andere delen van de wereld. In dit geval speelt de bizarre gang van zaken zich gewoon af in Europa, en een stuk minder ver weg dan je zou verwachten.

Tijdens mijn verlof ging ik eropuit met de auto. Een stukje de Franse grens over en dan met de auto de trein op door een lange tunnel. Al met al een reisje van zo’n zes uur. Je zou dan denken dat je nog binnen het beschaafde deel van onze continent zit, maar ik bleek me in een wetteloos land te bevinden.

Iedereen rechts inhalen is hier normaal

Al binnen twee minuten was het raak. Ik rij meestal wat meer links op de snelweg omdat ik graag doorrij, maar ik werd vrijwel direct rechts ingehaald. En daarna bleven de auto’s maar rechts voorbij komen. En de politie? Die deed er helemaal niets aan. Het is werkelijk idioot dat dit gewoon kan, zo dicht bij huis, en dat je niemand hier ooit over hoort.

Naast deze levensgevaarlijke verkeerssituatie, die door de ogenschijnlijk corrupte overheidsinstanties wordt gedoogd, heeft dit land nog meer gekke tradities. Zo pretendeert de bevolking de Amerikaanse taal te beheersen, maar noemen ze een flesje water een bo’oh of wo’ah. Bovendien hebben ze het ook nog over chips als ze patatjes bedoelen. En hoewel ze wel bij Europa horen, doen ze niet aan euro’s en schijnen ze ook al uit de EU gestapt te zijn. Bezopen is het.

Meer satire lezen?

Advertentie

Reacties

 • Cc heeft op 13 maart 2023 geschreven:

  Helaas zijn te veel idioten hetzelfde denken zoals jij denk met je” ik rij meestal wat meer links op de snelweg omdat ik graag doorrij”. Dat soort egoïstisch gedrag wekt juist onnodige verkeersagressie!. Zulke mensen moeten in mijn inziens, hun rijbewijs opnieuw moeten overdoen.

  Reageer
 • Serfan heeft op 1 februari 2023 geschreven:

  Als je rechts word ingehaald
  Plak je op een baan waar je niet hoort
  Dusssss denk een na

  • bart heeft op 3 maart 2023 geschreven:

   een heel terugte opm Ik HAAT die idiote midden- of linkerbaan plakkers . hier in belgië helaas veel voorkomend 🙁
   met 100 op de middenbaan voortsukkelen en geen mm bewegen. De wet is zelfs verandert , maar politie kijkt er niet naar . 🙁

   Reageer
  Reageer
 • 930Cobra heeft op 1 februari 2023 geschreven:

  Wat een tijdverlies zulke artikels. Het was te verwachten dat het om UK ging maar men hoopt toch op iets interessants… nou ja, dan toch maar désabonneren want heb uiteindelijk nog niets interssants of leuks bij jullie gelezen…

  Reageer
 • Naam_of_alias heeft op 31 januari 2023 geschreven:

  Je hoopt niet dat het om het VK ging. Helaas wel en dus clickbait.

  Bij deze block ik topgear uit mn feeds

  Reageer
 • Paashaas heeft op 31 januari 2023 geschreven:

  Beetje vroeg voor een één april artikel mensen..

  Reageer
 • Dinald heeft op 30 januari 2023 geschreven:

  Als ze je rechts inhalen ben je een linkse plakker anders hadden die autos rechts geen ruimte om in te halen. Dus wie is fout. Walgelijk die links rijders

  Reageer
 • Patricia heeft op 30 januari 2023 geschreven:

  Yes mega irritant waarom links blijven hangen.. pfff. Als er gelegenheid en zin is schuif ik wel die 4 banen op om vervolgens weer terug te komen op oorspronkelijke baan.. maar slaat toch nergens op. Rij gewoon zoveel mogelijk naar rechts. Aardappelen op de weg in Nederland. Haal ook vaak genoeg rechts in, enkel omdat er een sufferd net geen 100 km per uur links blijft rijden. Hoor ook vaak de argument dat er opzettelijk voor 1 baan wordt gekozen. Echt bezopen..

  Reageer
 • Ninhurta heeft op 29 januari 2023 geschreven:

  Nu, ze gaan in de UK ook rechts rijden in de toekomst, eerst een 3 maanden testperiode voor het zwaar vervoer, als dat goed loopt volgt de rest

  Reageer
 • Ral heeft op 29 januari 2023 geschreven:

  De ongelukkige idioot!
  Wat een sukkel zeg! Die hadden ze voorgoed op vakantie moeten sturen!!!

  Reageer
 • ABCS heeft op 29 januari 2023 geschreven:

  Ik vind dat er veel te krampachtig gedaan wordt over rechts inhalen.
  Hoe vaak er wel niet een slak die <80 rijdt op BV een middenbaan.

  Reageer
 • Dombo heeft op 29 januari 2023 geschreven:

  Iedereen met meer dan een hersencel zag aankomen dat dit over het VK ging.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie