De BMW iX3 is pas sinds februari van dit jaar in Nederland te spotten op de snelwegen. In sommige landen – zoals Engeland – is de levering nog niet eens begonnen. En toch krijgt de BMW iX3 nu al een facelift. De wijzigingen zijn voornamelijk optisch en de technische specificaties blijven gelijk.

Waarom nu al een facelift voor de BMW iX3?

De BMW iX3 is gebaseerd op de bestaande BMW X3. Die gaat al een tijdje mee en werd daarom recentelijk al gefacelift met bijvoorbeeld nieuwe achterlichten en een iets grotere grille. Het zou raar zijn om het elektrische broertje dan de oude neus te laten houden. Daarom gaat de BMW iX3 al na een half jaartje onder het mes.

Betere aerodynamica

Volgens BMW is het design van de 19-inch velgen verbeterd voor minder luchtweerstand. Scheelt toch zeker 2 kilometer in de actieradius. Toegegeven: dat is wel een flink stuk om te moeten duwen. De auto komt nu 261 kilometer ver op één lading. Het vermogen is nog steeds 286 pk en het koppel 400 Nm.

Het M-pakket is standaard op de BMW iX3 facelift. Deze heeft volgens het merk ‘een prominente, sportief gevormde voorbumper’. Een grotere opening onderin en een actieve klep met tien standen zorgt dat de aandrijflijn en remmen adequaat worden gekoeld. De vanafprijs van de elektrische BMW is 69.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)