We moeten bomen planten om de BPM af te schaffen

Iedereen moet 143 bomen planten om de BPM te laten verdwijnen

Foto('s): TopGear NederlandFord Mustang Bullitt 2019 burnout
Ford Mustang Bullitt 2019 burnout

Vrees niet, de wetenschap is hier om ons leven beter te maken. Zwitserse wetenschappers hebben berekend hoeveel bomen er nodig zijn om onze CO2-uitstoot te compenseren. En op het moment dat we helemaal CO2-neutraal zijn, kunnen we de BPM afschaffen. De logica is onfeilbaar.

Volgens het vakblad Science zijn er 1 biljoen (dus duizend miljard) bomen nodig om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat klinkt als een onmogelijke opgave waarmee de wetenschappers het doemscenario willen verduidelijken, maar dat is niet zo. In het onderzoek worden satellietfoto’s bekeken en zelfs plaatsen uitgezocht voor de uit de kluiten gegroeide moestuin.

Rusland, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Brazilië en China moeten gezamenlijk 1 miljard hectare grond ter beschikking stellen. Van sommige landen zien we het niet snel gebeuren dat ze hun groene vingers laten zien. En dat betekent dat we voorlopig nog BPM moeten blijven betalen in Nederland als straf voor de CO2-uitstoot.

Of misschien niet. Volgens de wereldbank zijn er ongeveer 7,5 miljard mensen op deze aardbol. Als iedereen even 143 bomen plant kunnen we in Nederland direct de BPM afschaffen. Of de Nederlandse overheid moet 242 miljoen bomen planten om de uitstoot van ons landje te compenseren.

Overigens moeten we volgens de wetenschappers, zelfs als we de bossen zouden aanplanten, onze uitstoot gaan verminderen. Dus minder gas verbruiken, minder kolencentrales en minder olie. Het bovenstaande plan is waarschijnlijk niet helemaal wat ze in gedachten hadden.

Reacties
  1. Mitchell zegt op 8 juli 2019 om 18:54:

    We betalen bpm voor het potje Nederland doet verder ook niet veel aan de CO2 uitstoot… nu er meerder elektrische merken op de markt komt beginnen ze met subsidies inkorten… belasting betalen/invoer rechten gaat nergens over alleen maar geld geld geld de rijke worden rijker de arme worden armer zelfs de gewerkte mensen kunnen atraks fluiten naar hun pensioen en dan dit soort onzin verhalen beter stoppen jullie eerst met rundvlees eten wat denk je wat dat gaat doen met de natuur???

  2. Gerald zegt op 6 juli 2019 om 17:31:

    De bpm is illegaal heeft geen een land alleen die uitmelkers hier kan of moet gewoon afgeschaft worden

  3. Activhybrid3 zegt op 6 juli 2019 om 10:09:

    20% van de wereldbevolking woont in het westen. Die 20% verbruikt 80% van alle energie. Misschien moeten we daar iets mee. Maar goed, doen we toch niet. Alsof er ook maar 1 Nederlander is die de moeite doet om ook maar 1 boom te planten. Onze oplossing is dat onze kinderen onze veroorzaakte problemen mogen oplossen. En nee, ik ben ook niet heilig.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken