Toen Cadillac vorige week op de proppen kwam met foto’s van een hybride Escalade hebben we even smakelijk gelachen, om vervolgens over te gaan tot de orde van de dag. Nu ook de specificaties bekend zijn geworden, moesten we er wel een nieuwsbericht aan wijden.

Want wat heeft Cadillac met deze ontzettend milieuvriendelijke Escalade een technisch meesterwerk in huis. Onder de motorkap van de Escalade Hybrid ligt een 6,0 liter V8 waarvoor allerlei brandstofbesparende maatregelen zouden zijn toegepast. Zo hebben de Amerikanen een nieuwe vorm van variabele kleptiming bedacht, terwijl de V8 ook de helft van zijn cilinders uitschakelt als de omstandigheden dat toelaten.

En dan is er ook nog een hele reeks nikkel-metaal hydride accu’s en een nieuwe elektronische transmissie om de auto bij lage snelheden op elektriciteit te laten rijden. Daarmee is de Escalade Hybrid nog zuiniger dan hij al was. Hoeveel zuiniger? Een hele 50 procent. Dat betekent dat het brandstofverbruik niet langer 1 op 4 is, maar 1 op zes. Een enorme vooruitgang. We willen niet eens weten waar en wanneer deze milieuramp op wielen zijn debuut maakt, en wanneer hij te koop is.

Reacties