In Amerika is de transitie naar elektrisch rijden in volle gang, maar dat wil niet zeggen dat de automerken geen afscheidsfeestjes organiseren. Voorlopig kun je in de VS nog een aantal jaar terecht voor enorme V8-motoren met meer dan genoeg vermogen. Neem deze Cadillac Escalade-V die net onthuld is, bijvoorbeeld. Als het mogelijk zou zijn, zou de startmotor nog op benzine lopen.

Specificaties Cadillac Escalade-V

Het vermogen komt van de 6,2-liter V8 die bijvoorbeeld ook in de CT5-V Blackwing ligt. Met 691 pk is Escalade-V zelfs 14 hele pk’s krachtiger dan de supersedan, wat betekent dat ie de krachtigste Cadillac ooit is. Het koppel bedraagt 885 Nm. De 0-96-tijd (0-60 mph) is slechts 4,4 seconden en de kwartmijl kan achter de rug zijn in 12,74 seconden. De Cadillac Escalade-V heeft een tientraps automaat en permanente vierwielaandrijving.

De V8-motor van de Cadillac Escalade-V wordt met de hand in elkaar gezet. Het hoge vermogen komt niet van een setje turbo’s, maar van een supercharger. Standaard staat de grote SUV op luchtvering die speciaal is afgesteld voor deze snelle versie. Het onderstel kent twee rijmodi: Tour en Sport. De uitlaat heeft er zelfs drie: Stealth, Tour en Sport.

Wat kost ie?

In Amerika kost de Cadillac Escalade-V 149.990 dollar, wat op dit moment neerkomt op net geen 145.000 euro. Naast het enorme vermogen krijg je in totaal 38 inch aan schermen, 22-inch velgen, 36 speakers en Cadillacs Super Cruise-systeem waardoor je af en toe je handen van het stuur kunt nemen. Deze zomer kun je hem in Amerika bestellen. In Nederland kun je hem helaas niet bij de dealer krijgen, maar we zouden het BPM-bedrag eigenlijk ook niet willen weten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)