We zitten er lekker in vandaag als het gaat om auto’s die niemand nodig heeft, die hier te duur zijn en waar je buurman met zijn Prius flink boos om zou worden. Dit is de Cadillac Escalade V, de snelste versie van de 2.600 kilo wegende SUV. Exacte specificaties zijn niet onthuld, maar hij zal een variant krijgen van de 6,2-liter V8 die ook in de CT5-V ligt. Ergens rond de 600 pk misschien?

Weinig info over de Cadillac Escalade V

Het persbericht van Cadillac omvat ook niet meer dan de vijf foto’s hierboven, één alinea en tot slot de mededeling dat er in de lente meer nieuws komt. Het zal ongetwijfeld de krachtigste en snelste productie-Escalade ooit worden. Verwacht in ieder geval niet dat de Cadillac Escalade V naar Nederland komt.

De specificaties van de CT5-V Blackwing

De CT5-V Blackwing is de BMW M5 van Cadillac, maar dan iets losbandiger. De Amerikanen knopen een supercharger op de 6,2-liter V8 waardoor de motor nu 678 pk en 893 Nm produceert. We vermoeden iets minder vermogen voor de Escalade, en vierwielaandrijving in plaats van achterwielaandrijving. De CT5-V blijft in dat geval de krachtigste Cadillac ooit gebouwd.

De topsnelheid van de sedan ligt boven de 320 km/u en de 0-96-tijd (60 mph) voor de automaat is 3,7 seconden. Een handbak met zes versnellingen is standaard, maar we verwachten dat de Escalade wel gewoon een automaat krijgt. De grote SUV zal door zijn gewicht wat langzamer zijn, maar daar krijg je ruimte voor terug.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)