Als dakkofferfetisjist Jon Olsson een Franse neef zou hebben zonder sponsordeal van Red Bull, dan zou hij waarschijnlijk de Citroën SpaceTourer 4×4 Ë Concept rijden.

Citroën krikt de SpaceTourer 60 millimeter omhoog en geeft hem een hippe sneeuwcamouflage. Hij mist alleen nog een koolstofvezel dakkoffer. Waar Jon Olsson zijn Lamborghini Murciélago ombouwde tot achterwielaandrijver, krijgt de Citroën SpaceTourer 4×4 Ë Concept juist vierwielaandrijving. Verder krijgt de offroadbus beschermende delen onderop en sneeuwkettingen. De bus blijft onder de twee meter, zodat je hem gewoon in een parkeergarage kunt zetten na een verre expeditie.

De 4×4 Ë Concept is een (bij deze geslaagde) poging om wat publiciteit binnen te harken voor Citroën. Wel zegt Citroën dat de vierwielaandrijving uitvoerbaar is voor de SpaceTourer. Voor een hoge negenpersoonsbus met vierwielaandrijving is ongetwijfeld ergens op de wereld een markt. Dus wie weet. Een sneeuw-wrap ga je niet zo snel terugzien in de optielijst.

Citroën heeft voor de autosalon van Genève een gebrek aan echt nieuws. Daarom zetten ze bestaande auto’s hoog op de pootjes, zoals deze SpaceTourer en eerder de Citroën C-Aircross. In maart kun je de bus in het echt zien in Zwitserland.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie