Cupra e-Racer met 680 pk oogt fijner dan Formule E

Een stuk fijner om naar te kijken dan Formule E-auto's

Cupra e-Racer
Cupra e-Racer
Cupra e-Racer
Cupra e-Racer

De Formule E was een leuke eerste poging tot elektrisch racen. Maar een onverstaanbare foodvlogger die vertelt over de gevaren van niet-glutenvrij water trekt nog meer kijkers. Crash-compilaties niet meegerekend. Liever kijk je hiernaar: de Cupra e-Racer. De niet-Leon bewijst dat auto’s zonder grille er ook heel aardig uit kunnen zien.

De Cupra e-Racer is de eerste volledig elektrische TCR-racer ter wereld. Het uitstekend ogende ding produceert 408 pk met een piekvermogen van 680 pk. Het piekvermogen zal ongetwijfeld geleverd worden bij het indrukken van een push to overtake-knop. Verdere details zijn nog niet bekend, behalve dan dat de aandrijving op de achterwielen plaatsvindt – in tegenstelling tot bij een normale TCR-racer, die voorwielaandrijving heeft.

Op de Autosalon van Genève staat de Cupra e-Racer, hopelijk vergezeld met meer informatie. Er bestaat namelijk nog geen kampioenschap voor elektrische TCR-racers, en de e-Racer valt niet binnen de regels van het reguliere kampioenschap. En als we dan toch aan elektrisch racen moeten, dan maar zo.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken