De Formule E was een leuke eerste poging tot elektrisch racen. Maar een onverstaanbare foodvlogger die vertelt over de gevaren van niet-glutenvrij water trekt nog meer kijkers. Crash-compilaties niet meegerekend. Liever kijk je hiernaar: de Cupra e-Racer. De niet-Leon bewijst dat auto’s zonder grille er ook heel aardig uit kunnen zien.

De Cupra e-Racer is de eerste volledig elektrische TCR-racer ter wereld. Het uitstekend ogende ding produceert 408 pk met een piekvermogen van 680 pk. Het piekvermogen zal ongetwijfeld geleverd worden bij het indrukken van een push to overtake-knop. Verdere details zijn nog niet bekend, behalve dan dat de aandrijving op de achterwielen plaatsvindt – in tegenstelling tot bij een normale TCR-racer, die voorwielaandrijving heeft.

Op de Autosalon van Genève staat de Cupra e-Racer, hopelijk vergezeld met meer informatie. Er bestaat namelijk nog geen kampioenschap voor elektrische TCR-racers, en de e-Racer valt niet binnen de regels van het reguliere kampioenschap. En als we dan toch aan elektrisch racen moeten, dan maar zo.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)