Tja, wat moeten we met Dacia. Geen auto waar je je voor omdraait als er eentje voorbij rijdt. Geen dikke motoren, vette spoilers of een premium uitstraling. Maar intussen wel heel veel waar voor je geld. Het is maar net waar je je centen aan uit wil geven.
 
Voor al die mensen, die natuurlijk wel het geld hebben, maar het toch zonde vinden om het uit te geven aan een Porsche, Lambo of een BMW, komt de Renault-dochter over een paar weken met de Sandero, een vijfdeurs op basis van de Logan.
 
De saaie sedan, die qua design overduidelijk op de derde wereld is afgestemd, krijgt een vlottere hatchback als broer. Ook geen wereldwonder wat betreft de uitstraling, maar wel een auto die voor weinig geld veel praktisch nut biedt. Zeg maar, typisch een auto die met verstand wordt gekocht.
 
De basisversie kost 8.495 euro en daarvoor ligt dan een 1,4-liter motor voorin. Wie een net wat rijkere uitrusting wil, is 9.595 euro kwijt voor de Ambiance, terwijl de Lauréate als ‘topmodel’ op 10.330 euro uitkomt. Daarnaast is er voor de Ambiance en Lauréate ook een 1,6 liter (respectievelijk 10.595 en 11.330 euro).
 
De nieuwe Sandero zal er zonder twijfel voor gaan zorgen dat Dacia een nog veel groter aantal auto’s gaat verkopen. De MCV is met zijn gigantische formaat al een regelrechte hit, de Sandero zou wel eens voor een vergelijkbaar succes kunnen gaan zorgen.
 
Advertentie

Reacties

Advertentie