Dacia Sandero en Logan zijn helemaal nieuw

Een nieuw ontwerp voor de Sandero en zijn afstammelingen

Foto('s): DaciaDacia Sandero Stepway en Logan 2020
Foto('s): DaciaDacia Sandero en Stepway
Foto('s): DaciaDacia Sandero en Stepway
Dacia Sandero Stepway en Logan 2020
Dacia Sandero en Stepway
Dacia Sandero en Stepway

Goed nieuws! Het is de Dacia Sandero. Hij is helemaal nieuw en komt meteen ook als Stepway. De sedanversie, die nog altijd Logan heet, maakt het trio compleet. Volgens het merk zijn de wensen van de klant veranderd en is er nu ‘simpelweg behoefte aan een beter product voor een goede prijs’. Wat dat zegt over de vorige twee generaties van de Sandero, mag je helemaal zelf invullen.

De Dacia Sandero, Sandero Stepway en Logan tonen aan de voorkant nu nieuwe Y-vormige dagrijverlichting. Waar we dat eerder zagen? Jazeker, bij Lamborghini. De achterlichten krijgen ook een modern patroontje, waardoor het geheel er lekker fris uitziet. De Stepway staat bovendien hoger op zijn pootjes dan voorheen.

Volgens Dacia oogt de Sandero zelfverzekerder dan ooit door bredere schouders en meer uitgesproken wielkasten. Het dak is lager en de daklijn loopt meer af dan bij zijn voorganger. De spoorbreedte nam bovendien iets toe. De radioantenne die achter op het dak staat, zou helpen bij een ‘robuustere indruk’.

Prijzen en specificaties van de Dacia Sandero

Verdere details verklapt Dacia nog niet, maar qua motoren hoef je niets spannends te verwachten. Het Roemeense merk is onderdeel van Renault en zal dan ook de gangbare motoren van het Franse concern gebruiken. Op foto’s van het interieur moet je nog even wachten, net als op een prijs. Dacia belooft een ‘ongeëvenaard scherpe prijsstelling’.

Reacties
 1. A-Merk zegt op 9 september 2020 om 15:56:

  Renault wil geen Lada wil verkopen in Nederland omdat ze al Dacia verkopen. Het geeft aan dat ze Dacia zien als een laag B-plakmerk dat op dezelfde hoogte staat als Lada. Wat door velen al gezien wordt als het laagste van het laagste

  • Josef Fritsel zegt op 9 september 2020 om 16:38:

   Of het gaat om een Dacia of een Lada. Ik vind de andere merken net zo erg. Mij tref je ook niet aan in een Renault, Nissan of Mitsubishi. Misschien is de Niksan Puke nog erger dan een type van Dacia of Lada.

 2. Frits zegt op 8 september 2020 om 07:59:

  Dacia lijkt alleen in Nederland een ‘budgetmerk’, waar in andere landen (zoals Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk) het wordt gezien als een prima auto.

  • Henk zegt op 8 september 2020 om 09:19:

   Prima auto? Volgens wie? Vrijwel iedereen die ik daar spreek over auto’s deelt de mening van de onderstaande reageerder.

 3. Mijn oordeel zegt op 7 september 2020 om 11:47:

  Het blijft een graflelijke auto voor autohaters. Daarom rijden er ook alleen mensen in die 75 rijden waar je 80 mag, niet anticiperen bij stoplichten, etc..

  • Terg zegt op 8 september 2020 om 19:23:

   Wat een maf oordeel FRITS ik zelf rijdt 80000 per jaar en naast de deur staat een Dacia van 14 jaar oud 1e eigenaar 135000km ,Ik geef toe niet moeders mooiste wel de laagste per kilometer ooit gehad .

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken