Als je erover na gaat denken is de E53 X5 één van de belangrijkste auto’s die BMW heeft gemaakt. Het was de eerste SUV van BMW en het was de auto die in zekere zin het segment populair maakte. Je was het baasje als je toen hierin gezien werd. Kwade tongen beweren dat de BMW X5 meer suf dan SUV is, maar Russen hebben de traditie om niet naar zulke statements te luisteren.

De BMW X5 lijkt halverwege een Jon Olsson-achtige ombouw bij Absolute Motors weg te zijn gegrist. De mensen achter het YouTube-kanaal AcademaG kochten een exemplaar, begonnen de auto te prepareren en in een week tijd heeft het filmpje meer dan 1,3 miljoen views weten te scoren.

Welke stappen hebben ze ondernomen?

De hele constructie werd verstevigd en alle comfort verdween. Met precisie (haha) sneden ze alles wat ze konden en ze lieten de airbags ontploffen. Vervolgens is de ophanging van de AcademaG BMW X5 aangepast en zijn de wielkasten breder gemaakt (met een hamer, natuurlijk). Anders pasten de grote banden er niet onder. De Russische Jon Olssons bouwen in ieder geval een stuk sneller dan de echte.

Er is toch enige vorm van verantwoordelijkheidsgevoel bij de Russen. Daarom is er een rolkooi over de constructie geplaatst. Voor alle scherpe randjes hadden ze vermoedelijk geen tijd meer. Maar zoals we als kinderen al leerden: hou altijd de armen en benen binnen de auto. We dopen u: Lord Hans the X.

BMW X5 door de modder

Reacties

  • SJ heeft op 14 juni 2018 geschreven:

    hoezo uit zn dak gaan

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear